Mario Posted October 13, 2019 Report Posted October 13, 2019 Witam. Dostałem w darowiźnie(2lata temu) ponad 2hektary gruntów rolnych. Aktualnie stawiam dom. Czy mogę sprzedać grunty bez odliczenia podatku i ulokować te pieniądze w budowę domu? Quote
Vademecum Posted October 14, 2019 Report Posted October 14, 2019 były jakieś alternatywy , jeśli na budowe domu, ale to sie tak często i szybko zmienia że musisz pytać kogoś na bieżąco z prawem podatkowym Quote
Mario Posted October 14, 2019 Author Report Posted October 14, 2019 Bo poczytałem trochę i niby jest to tak że mogę sprzedać ale w ciągu trzech lat muszę dostarczyć opłaty że zainwestowałem te pieniądze w budowę. Dlatego otworzyłem temat ponieważ chciałbym usłyszeć od kogoś kto z tego skorzystał bądź powiedział mi że tak jest na 100% Quote
Vademecum Posted October 14, 2019 Report Posted October 14, 2019 idź do informacji w urzędzie skarbowym i zarządaj tego na piśmie. Nikt inny ci tego nie zapewni co i jak. Quote
Recommended Posts