Henryk53 Posted October 18, 2019 Report Posted October 18, 2019 Witam, prowadzę średniej wielkości gospodarstwo, w woj. lubelskim. Niedawno dostałem propozycję skorzystania z usługi raportu związanego z używaniem nawozów wapniowych na moich polach. W tym raporcie będę miał podane zalecane dawki wapna jakie mam zastosować na moim polu, przeliczenia kosztów zakupu wapna przy różnym sposobie wapnowania. Będę mógł porównać sobie ilość wapna jakie potrzebuję przy wapnowaniu stałym albo zmiennym. Zastanawiam się, czy taki raport przydałby mi sie w pracy. Warto wydać na to pieniądze? Quote
Rico Posted December 16, 2019 Report Posted December 16, 2019 dałem próbki gleby do ODR, aby zbadali, po otrzymaniu wyników badania składam wniosek o wapnowanie pól, do 300 zł/ha można dostać, u mnie dawno nie było wapnowania i wiem że będę musiał ponieść koszty, ale po co jak mogę skorzystać z pomocy Quote
Vademecum Posted December 17, 2019 Report Posted December 17, 2019 poczekaj na wyniki bo możesz sie nie załapać na dofinansowanie Quote
Rico Posted December 18, 2019 Report Posted December 18, 2019 poczekaj na wyniki bo możesz sie nie załapać na dofinansowaniewczoraj telefonowali do mnie w sprawie nr. działek, pan zajmujący się tą sprawą sam powiedział że brakuje im kasy i szukają byle pretekstu aby unieważnić wniosek, podobno jest nawał wniosków o wapnowanie, wyniki będę miał po 20 stycznia 2020r. Quote
Recommended Posts