Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, prowadzę średniej wielkości gospodarstwo, w woj. lubelskim. Niedawno dostałem  propozycję skorzystania z usługi  raportu związanego z używaniem nawozów wapniowych  na moich polach.  W tym raporcie będę miał podane zalecane dawki wapna jakie mam zastosować  na moim polu, przeliczenia kosztów zakupu wapna przy  różnym sposobie wapnowania. Będę mógł  porównać sobie ilość wapna jakie potrzebuję przy wapnowaniu stałym albo zmiennym. Zastanawiam się, czy taki raport przydałby mi sie  w pracy. Warto wydać na to pieniądze?  

post-8348-0-40702600-1571403331_thumb.png

post-8348-0-27017300-1571403340_thumb.png

• 1 month later...
Posted

dałem próbki gleby do ODR, aby zbadali, po otrzymaniu wyników badania składam wniosek o wapnowanie pól, do 300 zł/ha można dostać, u mnie dawno nie było wapnowania i wiem że będę musiał ponieść koszty, ale po co jak mogę skorzystać z pomocy

Posted

poczekaj na wyniki bo możesz sie nie załapać na dofinansowanie

wczoraj telefonowali do mnie w sprawie nr. działek, pan zajmujący się tą sprawą sam powiedział że brakuje im kasy i szukają byle pretekstu aby unieważnić wniosek, podobno jest nawał wniosków o wapnowanie, wyniki będę miał po 20 stycznia 2020r.