Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam w dzisiejszych przerwy w energii elektrycznej to spory problem dlatego większość rolników kupuje agregaty prądotwórcze. Jakimi agregatami waszym zdaniem warto się zainteresować? a jakie posiadacie we własnym gospodarstwie?
Posted

Osobiście mogę polecić i z czystym sumieniem to robię agregaty agrovolt, są to agregaty polskiego producenta z Polską gwarancją.

W ofercie są dostępne ( pisać na kontakt@agro-centrum.net):

1. Agregat Agrovolt, 22 kVA w cenie 6900zł brutto

2. Agregat Agrovolt, 18 kVA w cenie 5600zł brutto

3. Agregat Agrovolt, 27 kVA w cenie 7490zł brutto

Polski produkt szybka pomoc gwarancyjna a co ważniejsze pogwarancyjna.

Możliwość negocjacji cen.

Posted
A ja za ogromny minus w takim agregacie jest bardzo ciężko utrzymać takie same napięcie a co za tym idzie łatwo o uszkodzenie bezpieczników. Agregat prądotwórczy z własnym silnikiem sam ustala obroty i nie musisz go ciągać za każdym razem jak są przerwy w dostawie prądu.
Posted

Więc mam uważać iż agregaty ciągnikowe są złe i nie nadają się do użytkowania?

Czemu więc klienci sobie bardzo chwalą te agregaty a sprzedawane są jak ciepłe bułeczki skoro lepiej by było kupić spalinowy.

Zresztą to również nie są tanie zabawki więc chyba nie jest jednak z nimi tak źle jak koledzy tutaj piszą :-)

Posted
ponieważ firmy w większości mają sprzęt podczepiany pod ciągnik i takie agregaty są idealne dla sprzedających ponieważ pierwsze awarie tego sprzętu zaczynają się tuż po upływie gwarancji tak jest w 80% przynajmniej w mojej okolicy 2 na 10 agregatów nie były naprawiane z czego te dwa to jeden stacjonarny zakupiony z demobilu a drugi to samoróbka. Taki zakup najczęściej wynika z niewiedzy rolnika co z tego że kupiłem agregat za 6 000 zł jak dołożyłem już do niego 2500 zł jak dalej nie chce działać i muszę kolejne 2500 zł wsadzić w następny remont dodam również że agregat ma 2 lata i był używany 10 -15 razy.
  • 10 months later...
Posted

Ja nie mam ciągnikowego, kupiłem sobie tradycyjny - AGREGAT BARRACUDA 7000. Maszyna mocna i wytrzymała - już nieraz mnie ratowała w potrzebie. Początkowo zastanawiałem się czy kupić bo to tylko 2300, ale po roku mogę powiedzieć że wszystko jest w porządku.

Pozdrawiam.

Posted

Zgodze sie z kolega Ojciec. Przy zakupie agregatu pradotworczego trzeba poradzic sie fachowca - chociaz na nich tez trzeba uwazac bo czasem chca wcisnac to co maja na stanie. Ja podzwonilem troche po firmach i dowiedzialem sie z roznych zrodel co i jak.

Co do barakudy to tam tez dzwonilem. Nie chca wciskac agregatow - myslalem ze potrzebuje 7kw za 2300zl a okazalo sie ze wystarczy mi 5kw ale jednofazowy za 1800zl. Radza dobrze, nie zdzieraja kasy bo dzieki temu sprzedawcy zaoszczedzilem 500zl i pewnie koszty naprawy agregatu ktory bym zle uzytkowal. Agregat chodzi jak żyleta;)

Zanim kupicie agregat pamietajcie zawsze podzwoncie po kilku firmach i zasiegnijcie wielu opinii - zaoszczedzicie na naprawach.

Pozdrawiam