kolejarz Posted October 23, 2019 Report Posted October 23, 2019 Witam, dom z czasów międzywojennych z czerwonej cegły licowej w którym zostały zamurowane 2 okna. Zamurowane okna są z czerwonej cegły ale nie licowej tylko zwykła matowa. Jestem w trakcie renowacji budynku oraz murów włącznie z fugowaniem ale mam problem z tymi oknami bo mają inną powłokę czyli nie jest szkliwiona. Pytanie do znawców jak wypolerować, nadać połysk aby było tak samo na całym budynku. Quote
Vademecum Posted October 23, 2019 Report Posted October 23, 2019 to szkliwo jest nadawane w procesie wypalania, musisz wymienić tą cegłe bo nadanie szkliwa jest niemożliwe. Quote
zabekprk Posted October 28, 2019 Report Posted October 28, 2019 Tak, nawet widziałem filmiki na YT, jak taki proces wygląda. Tutaj muszą być odpowiednie warunki, których nie jesteś w stanie wygnerować. Quote
kolejarz Posted October 28, 2019 Author Report Posted October 28, 2019 Dziękuję za odpowiedzi Vademecum i ząbkowi ale to nie koniec na tym bo jest coś z rodzaju utwardzaczy cegły i szlifuje się na oleju. Quote
Recommended Posts