ryszard_1966 Posted October 25, 2019 Report Posted October 25, 2019 Witam, czy ktoś montował może panele fotowoltaiczne? Wczoraj miałem wizytę specjalistów z Pulsar Energia, wydaje mi się, że to bardzo dobre rozwiązanie, oszczędność. Jakie są wasze doświadczenia? Quote
Vademecum Posted October 25, 2019 Report Posted October 25, 2019 jakbyś miał instalacje za darmo to byś oszczędzał, ale jak dasz za nią 40 - 50 tysięcy to gdzie ta oszczędność, ile prądu można kupić za taką kase Quote
muminj Posted October 28, 2019 Report Posted October 28, 2019 W internecie są specjalistyczne fora i strony poświęcone fotowoltaice można tam znaleźć konkretne wyliczenia jaką instalacje najlepiej założyć, ile to kosztuje i kiedy się zwróci. Quote
kubusjettaII Posted November 17, 2019 Report Posted November 17, 2019 zgadzam się z kolegą @Vademecum jeśli sam masz na to wydać pieniądze to żadna oszczędność, lecz jeśli pozyskasz na to jakieś dofinansowanie choć w pewnym stopniu to już warto przeliczyć i pomyśleć nad tym... W naszej gminie były dopłaty do piecy C.O. i solarów które zamontowałem. Zestaw za który firma powiedziała około 15-17 tysięcy miałem za niecałe trzy... Quote
Mira Posted December 2, 2019 Report Posted December 2, 2019 Zgadza się. Sam zakup wydaje się bardzo kosztowny, ale przy stosownym dofinansowaniu, można w przyszłości sporo oszczędzić na energii. Quote
Recommended Posts