Tuzon Posted October 30, 2019 Report Posted October 30, 2019 Czy znacie jakieś ciekawe miejsca w Polsce i za granicą, które warto jest zobaczyć? Quote
Monk Posted October 30, 2019 Report Posted October 30, 2019 W Polsce kocham Dębki i Szklarską Porębę. Do Dębek mam bardzo bliziutko i w wakacje siedzę tam prawie całe lato. To typowo turystyczna wioska, same pensjonaty, lasek, przecudowna plaża (jest wyodrębniona część plaży dla naturystów, jakby ktoś był zainteresowany... ) i morze. Uwielbiam to miejsce... gdy w ciepły letni wieczór robimy z przyjaciółmi grilla, ludzie spacerują po deptaku...ach... tam to jest dopiero klimaW Polsce kocham Dębki i Szklarską Porębę. Do Dębek mam bardzo bliziutko i w wakacje siedzę tam prawie całe lato. To typowo turystyczna wioska, same pensjonaty, lasek, przecudowna plaża (jest wyodrębniona część plaży dla naturystów, jakby ktoś był zainteresowany... ) i morze. Uwielbiam to miejsce... gdy w ciepły letni wieczór robimy z przyjaciółmi grilla, ludzie spacerują po deptaku...ach... tam to jest dopiero klimatZa granicą natomiast moge polecić rafting w Austriihttps://www.m-canoe.pl/wyjazdy/weekendowy-rafting-w-austrii Bylismy w tym roku oraz mamy świetne wspomnienia. Quote
Vademecum Posted October 30, 2019 Report Posted October 30, 2019 pytanie jest bardzo złożone, każdy ma swoje "Lubię" Niektórzy chcą odpocząć i nie tylko wśród ludzi bywa że zdala od zgiełku. Można chcieć aktywnie spędzać czas, można chcieć np. cofnąć się w czasie w historii. Ja poszukuje pustych miejsc, historii zdala od zgiełku. W naszym kraju wszystko jest rozdeptane. Śląsk ma mase histori udostępnionej w związku z wydobyciem np. kopalniea historyczna, gido, luiza i wiele innych . Małopolska szlak warowni orlich gniazd, budownictwa drewnianego, węgla Miejsca z książek, góry, jaskinie. kamieniołomy ze swą historią - Budowle drewniane, kamienne, stalowe, zapory, elektrownie. Taką trase w wieliczce jak przejdziesz możesz pomyśleć jak to było w tamtych czasach - praca ile warte było życie. Budowle współczesne. Quote
Mira Posted December 2, 2019 Report Posted December 2, 2019 Dla mnie takim miejscem na ziemi, które warto zobaczyć to Chorwacja. Może się wydawać oklepane, ale ma swoją wspaniałą historię i kulturę, którą warto poznać. Quote
Recommended Posts