Camo Posted November 6, 2019 Report Posted November 6, 2019 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ciągniki komunalne lub sadownicze nadają się do normalnej pracy w polu tj.(orka, bronowanie,talerzowanie,itd.). Zastanawiam się nad zakupem niewielkiego ciągnika (jako głównego) np. Deutz-Fahr Agrokid 230 lub Tym T603, Deutz Fahr 65. Bardzo proszę za odpowiedzi, lub linki do jakichś stron z takimi informacjami, których ja nie znalazłem. Quote
simson54 Posted November 7, 2019 Report Posted November 7, 2019 u mnie w zakładzie komunalnym mają 2 zetory proxima a reszta to ferguson 3512 znowu w kułku rolniczym mają same c 360 3P i robione jest nimi wszystko służą w polu i przy pracach miejskich. Quote
Camo Posted November 8, 2019 Author Report Posted November 8, 2019 u mnie w zakładzie komunalnym mają 2 zetory proxima a reszta to ferguson 3512 znowu w kułku rolniczym mają same c 360 3P i robione jest nimi wszystko służą w polu i przy pracach miejskich.Dzięki za odpowiedź, tylko że wciąż nie wiem czy warto zakupić ciągnik sadowniczy lub komunalny do pracy w polu i do transportu takie jakie podałem w pytaniu. Ciągnik ma mieć 50-65 KM. Chciałbym się dowiedzieć czy będzie dawał rade normalnie i czy nie będzie mu ciężej i czy w ogóle da rade takim np. zaorać. Quote
simson54 Posted November 8, 2019 Report Posted November 8, 2019 zależy co tam bedziesz nim wozić u mnie na wsi ludzie mają z reguły c360 i robią nim wszystko od transportu jakiegoś po robote w polu . Ja mam C 330 jest słabszy ale tez nim wszystko robie w polu i w transporcie mi służy Quote
simson54 Posted November 8, 2019 Report Posted November 8, 2019 co do sadowniczego nie mam pojęcia jakie te maszyny mają wymagania itd. Camo 1 Quote
Vademecum Posted November 8, 2019 Report Posted November 8, 2019 kolego, przedewszystkim są węższe, lżejsze - są skonstruowane do czegoś innego niż standardowy ciągnik rolniczy Camo 1 Quote
Camo Posted November 8, 2019 Author Report Posted November 8, 2019 kolego, przedewszystkim są węższe, lżejsze - są skonstruowane do czegoś innego niż standardowy ciągnik rolniczyTzn że będzie się nim gorzej pracować w polu niż zwykłym ciagnikiem, czy raczej nie było by większych problemów? Quote
Vademecum Posted November 8, 2019 Report Posted November 8, 2019 napewno standardowego pługa nie zapniesz bez przeróbek. hydraulika może być słabsza. Camo 1 Quote
Camo Posted November 9, 2019 Author Report Posted November 9, 2019 napewno standardowego pługa nie zapniesz bez przeróbek. hydraulika może być słabsza.o i właśnie o to chodzi bo ciągnik miałby być głównym na gospodarstwie czyli musiałby robić wszystko łącznie z orką, później może i nawet z obrotówką. Może jeszcze się ktoś wypowie, ktoś kto np. ma jakiś nowszy ciągnik komunalny lub sadowniczy do normalnych prac. Będę bardzo wdzięczny. Quote
Recommended Posts