kolejarz Posted November 10, 2019 Posted November 10, 2019 Witam, minął stary, jest nowy sezon grzewczy i nowy problem. Zapomniałem jak ustawić sterownik bo coś nie tak działa. Może ktoś z forumowiczów wie jak ustawić sterownik CS-20 pompy i dmuchawy. Temperatura zadana 40* ust. dmuchawy mocy na 5, pozostałe ustawienia dobre. Od momentu rozpalania dmuchawa cały czas dmucha chociaż na piecu jest 53* od zadanej 45*, rano piec zimny a dmuchawa chodzi. Quote
Tuzon Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 A nie masz instrukcji obsługi, aby tam doczytać? Każdy sterownik jest inny. Quote
kolejarz Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 A nie masz instrukcji obsługi, aby tam doczytać? Każdy sterownik jest inny.Tak już mam rzecz dopracowaną, dzięki za odzew. Nawet teraz pomimo, że na zewnątrz jest temperatura +7 stopni to od zadania węgla do momentu wygasania upłynęło 16 godzin. Jeszcze spróbuję podpiąć sterowanie przerw w dopływie prądu 2 razy po 1 godzinie. Myślę, że czas trzymania temperatury dojdzie do 18 godzin. W mrozy trzeba będzie więcej zadać węgla to na pewno czas się może wydłużyć. Quote
Recommended Posts