Jump to content

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozjechałem  jeszcze raz i co zauważyłem . frezy na wałkach zjechane tak jak by tarcze piłowały przy skręcaniu . druga sprawa za uwayzłem ze tarcza 2 stopnia jest skrzywiona nie jest w osi do frezów ... tarcza pierwszego stopnia miała rozleciane łożysko ;/ teraz moje pytanie gdzie szukać przyczyny ?? 

Posted
Więc tam od początku. Traktor ma 30 lat 20 lat mieli go pijacy którzy jeździli nim po drzewo bez wody do parku około 5 km w jedną stronę. Później kupił to teściu przebieg 2 tyś mth . Sprzęgło niby było ale tylko pierwszy stopień drugiego nie dało się podobno od nowości ustawić... wyciek początkowo był nie wielki stopniowo się powiększyła... postanowiłem ja rozkręcić po 5 latach stania . Wal szlifowany tuleje tłoki korbowody robione . Głowica sprawdzona . Wal z tlokami kręci się z oporem jednak to wina kompresji. Teraz zostało mi rozgryźć sprzęgło które nigdy nie działało jak powinno podobno . Co zrobiłem koło zamachowe dałem do tokarza i docisk wszystko proste pieski nowe
Posted
to jak z wtryskami robiłeś głowice ? a wtryski mają swoją żywotność 1000 - 2 000 mt/h zależy jak trafi. Robisz remont a pomijasz podtawowe urządzenie w silniku. Jak nie wychodzą to sie je rozwierca i zaklada nowe.
Posted

styki szczotki, Są dwie awarie rozrusznika . Uderza nie kręci, albo kręci nie uderza.

albo styki silnika el. rozr w automacie albo szczotki rozr. druga przyczyna to nie wyrzuca zembatki wtedy cewka. A ogólnie może też być że rozrusznik o.k. al słaby akumulator albo gdzieś nie łączy , ak-rozr. przeważnie masa

Posted

w pon wyreguluje sprzęgło w tych maszynach juz to opanowałem ;D aku ładowałem cały dzień  myśle kupić rozrusznik szybko obrotowy bo ten jak wcześniej kręcił to jak by miał zaraz stanąć ;/ zawory ustawiłem na mijanke 1-4 4-1 itp