Jump to content

Recommended Posts

Posted
Przeglądając ostatnio Allegro w celu zorientowania się w cenach widziałem używaną ładowarke teleskopową JCB w cenie 17tys. (polecam również ładowarki producenta Kramer są wytrzymałe) Weź też pod uwagę dodatkowe zadania jakie będzie wykonywać ta ładowarka i dobrze by było gdybyś podał kwotę jaką chcesz przeznaczyć na zakup.
Posted
A jaka szerokość i wysokość ma ta obora? I czy robisz okrągłe bale? Wiesz obornik jest dość ciężki, a myślałeś może nad TURem? Może jest to rozwiązanie którego Ci trzeba. Dobrze by było żebyś napisał jakie masz traktory.
Posted

zerknij tu weidemann.pl/polish/mod-tech.php4?id=000067

znajomy ma jakąś małą wiem że jest zadowolony

Posted
Wątpie że ładowarka z silnikiem 1cylindrowym da rade balom mogącym ważyć nawet jedną tone! Sąsiad ma 30 z TURem i nie daje rady balom z sianokiszonki, a przeciętny tur ma nośność do ok. 600kg
Posted
Właśnie nie bo pompe możesz wsadzić jaką chcesz, a ramie może tego nie wytrzymać np. ursus C-330 podniesie dużą rotacyjną ale jak dodasz więcej gazu to pooglądasz niebo :D, a wzmacniać samemu konstrukcji ramion nie polecam bo zamiasta ją wzmocnić możesz osiągnąć odwrotny efekt. Ale nie kłóćmy się o tak głupią rzecz :D polecam ładowarki Kramer Allrad, a szczególnie starsze modele bo po pierwsze z racji na wiek są w przystępnie, a po drugie są proste i niezawodne!
Posted
A ja bym polecił ci ładowarkę Matbro TR200 na allegro masz lub Tr250 Lub 240 sam się taką interesuje tylko nie wiem czy ona zastąpi mi całkowicie ładowacz czołowy w ciągniku czy dam radę nią kłaść bel i ciągać 2 przyczepy na polu. Na allegro jest trochę tego towaru w bardzo przystępnej cenie i co ważne napęd jest mechaniczny nie hydrostatyczny
Posted
mało jest o tych ładowarkach ale znalazłem że niby podnosi 800kg. i na 1,85m. :)