zabekprk Posted December 14, 2019 Report Posted December 14, 2019 Gdy się ma kilka samochodów, to wymiana opon z letnich na zimowe może pociągać za sobą całkiem spore koszta. W związku z tym zastanawiam się nad pomysłem zakupu opon całorocznych. Pytanie jak będą się sprawowały na naszych polskich zimowych warunkach, poza miastem. Gdzie może pojawić się śnieg, a czasami duża ilosć śniegu. Jak wygląda kwestia przyczepności? Quote
Vademecum Posted December 14, 2019 Report Posted December 14, 2019 na te najgorsze dni zimowe zrób se jedno auto na tip top, przecież to tylko kilka dni zanim odśnieżą i posypią. Quote
Dobromil Posted December 15, 2019 Report Posted December 15, 2019 Nievviem jak to się spravvdza , ale niektórzy chcąc zaoszczędzić na vvymianie jeżdżą cały rok na zimóvvkach Quote
Vademecum Posted December 15, 2019 Report Posted December 15, 2019 ciekawe rozwiązanie, i sprawdzi się jak sie robi 10 000 km rocznie, co 3 lata nowe zimówki. Quote
kolejarz Posted December 15, 2019 Report Posted December 15, 2019 Ja mam dwa samochody z kołami na zimę i lato. Używam jedno auto bo ma opony lato/zima i dobrze mi w nim. Drugie ma też do zmiany ale jeżdżę na zimowych bo mi się nie chce zmieniać. Pory roku tak szybko lecą, że nie warto się trudzić. Quote
stephan Posted December 16, 2019 Report Posted December 16, 2019 Dokładnie, rozumiem osoby które mają 3 samochody, którymi jeździ się trasy którymi kiedyś jeździło się 1 samochodem. Przez to przebiegi przypadające na ten samochód, to często dystanse do około 5 tys km rocznie.Opony całoroczne, wymiana, wyważanie - to wszystko kosztuje. Jedno auto na tip top, z zimowymi oponami, a reszta na całorocznych.Całoroczne to zwykle opony letnie z homologacją zimową. Istnieją różnego rodzaju rankingi, może tutaj jeszcze sprawdź sobie jak coś: http://nowamazda.pl/akcesoria-do-aut-i-motorow/opony-caloroczne-do-auta/ Quote
Recommended Posts