seethe Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 Hej, od kiedy pamiętam pracuję w korporacji, mimo, że zawsze moim marzeniem był własny biznes. W tym roku dojrzałem do tej decyzji, żeby spróbować. Jestem jednak przerażony ilością spraw, jakich trzeba pilnować, odprowadzaniem składek itp. Boje się, że wpadnę w jakieś kłopoty. Dlatego szukam jakiejs porządnej księgowej albo biura rachunkowego w okolicy Gdyni. Możecie mi coś polecić? Czy startowanie z biznesem faktycznie jest takie trudne, czy wystarczy ruszyć i jakoś to idzie? Quote
Karla Posted February 2, 2020 Report Posted February 2, 2020 Nie będę owijać w bawełnę, że początki są zawsze trudne, ale jeśli z drugiej strony na początku boisz się ryzyka to warto zadać sobie pytanie, czy biznes jest dla Ciebie. O tych sprawach, co mówisz to może zająć się biuro rachunkowe. Jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie to mogę Ci polecić jeden program służący do odzyskiwania danych firmy Ontrack. Quote
seethe Posted February 3, 2020 Author Report Posted February 3, 2020 Dzięki za radę, jednak skorzystałem z biura http://moje-biuro.com/uslugi-ksiegowe/ Pani bardzo szybko wszystko ogarnęła, a ja chociaż z jedną rzeczą mam spokój Quote
Recommended Posts