kolejarz Posted December 27, 2019 Report Posted December 27, 2019 Witam, Chcę powiększyć monitoring o jedną kamerę zewnętrzną Wi-fi do obecnego monitoringu który jest przewodowy. Kamera będzie w odległości 5m od rutera za ścianą zewnętrzną. Jaką polecacie tanią a dobrej jakości kamerę 4mpx.Rejestrator jest z gniazdem na Ethernet 10/100 Base-T. Quote
kolejarz Posted January 4, 2020 Author Report Posted January 4, 2020 Witam, Chcę powiększyć monitoring o jedną kamerę zewnętrzną Wi-fi do obecnego monitoringu który jest przewodowy. Kamera będzie w odległości 5m od rutera za ścianą zewnętrzną. Jaką polecacie tanią a dobrej jakości kamerę 4mpx.Rejestrator jest z gniazdem na Ethernet 10/100 Base-T.Czyżby nikogo nie interesował nowoczesny nadzór nad gospodarstwem, gdzie każda zainstalowana kamera to oszczędzanie żony która na komendę męża idzie i sprawdza co się tam dzieje. Rolnicy, nie wiedziałem, że jest aż tak źle w udoskonalaniu sobie ciężkiej i często samotnej pracy w gospodarstwie. Monitoring mam już ponad dwa lata i to on informuje, że zaczął padać deszcz, że ktoś przyjechał albo coś łazi nocą po podwórku. Wyjeżdżając na dłuższy czas z dala od domu, możesz sprawdzić na telefonie podgląd z kamer na widok swojej siedziby. Obserwacja swojego dobytku to nie to samo co oglądanie parkingów czy półek sklepowych, to coś innego to obraz natury. Kontrolujesz pastwiska pasącego się bydła czy w chlewni jest spokój świń i macior. Przy odtwarzaniu obrazu z nagrań możesz sobie podporządkować lub zmienić sytuacje źle wyglądające...itp i td Quote
kolejarz Posted January 6, 2020 Author Report Posted January 6, 2020 Zapomniałem napisać o kosztach obsługi technicznej to około 2 tyś rocznie jak dla zielonych laików. Quote
pawel7991 Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 Nawet myślałem kiedyś o czymś takim w oborze, ale raz na elektronice się nie znam, dwa 2 tysiące rocznie piechotą nie chodzi, a trzy jak ja pochodzę częściej do obory to wyjdzie mi to tylko na zdrowie Quote
kolejarz Posted January 8, 2020 Author Report Posted January 8, 2020 Dla chodowców monitoring to konieczność choćby pod względem czystości i uniknięcia wchłaniania smrodu w ubrania przed wyjazdem do kościoła itp... Quote
pawel7991 Posted January 8, 2020 Report Posted January 8, 2020 I tak kamery wszystkiego nie oddadzą nawet jakby w każdym kącie zamontować, to przez monitor krowy nie dotknę i nie zbadam, ale prawda byłyby pomocne Quote
Ronek33 Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 Są też już gotowe zestawy kamer bezprzewodowych żeby też na odległość kontrolować co się dzieje u zwierząt, czy też dla ochrony maszyn i traktorów. My mamy orllo camset pro 4+ i jak najbardziej działa okey Quote
DuzyGrzegorz Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 Pańskie oko konia tuczy. Oko kamery też? Nie sądzę.Gdyby chów zwierząt był tak prosty jak wielu sobie wyobraża ...Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts