Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, Chcę powiększyć monitoring o jedną kamerę zewnętrzną Wi-fi  do obecnego monitoringu który jest przewodowy. Kamera będzie w odległości 5m od rutera za ścianą zewnętrzną. Jaką polecacie tanią  a dobrej jakości kamerę 4mpx.Rejestrator jest z gniazdem  na Ethernet 10/100 Base-T.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, Chcę powiększyć monitoring o jedną kamerę zewnętrzną Wi-fi  do obecnego monitoringu który jest przewodowy. Kamera będzie w odległości 5m od rutera za ścianą zewnętrzną. Jaką polecacie tanią  a dobrej jakości kamerę 4mpx.Rejestrator jest z gniazdem  na Ethernet 10/100 Base-T.

Czyżby nikogo nie interesował nowoczesny nadzór nad gospodarstwem, gdzie każda zainstalowana kamera to oszczędzanie żony  która na komendę męża idzie i sprawdza co się tam dzieje. Rolnicy, nie wiedziałem, że jest aż tak źle w udoskonalaniu sobie ciężkiej i często samotnej pracy w gospodarstwie. Monitoring  mam już ponad dwa lata i to on informuje, że zaczął padać deszcz, że ktoś przyjechał albo coś łazi nocą po podwórku. Wyjeżdżając  na dłuższy czas z dala od domu, możesz sprawdzić na telefonie podgląd z kamer na widok swojej siedziby. Obserwacja swojego dobytku to nie to samo co oglądanie parkingów  czy półek sklepowych, to coś innego to obraz natury. Kontrolujesz pastwiska pasącego się bydła czy w chlewni jest spokój świń i macior. Przy odtwarzaniu obrazu z nagrań możesz sobie podporządkować lub zmienić sytuacje źle wyglądające...itp i td

Posted

Nawet myślałem kiedyś o czymś takim w oborze, ale raz na elektronice się nie znam, dwa 2 tysiące rocznie piechotą nie chodzi, a trzy jak ja pochodzę częściej do obory to wyjdzie mi to tylko na zdrowie ;)

• 1 year later...
Posted

Są też już gotowe zestawy kamer bezprzewodowych  żeby też na odległość  kontrolować co się dzieje u zwierząt, czy też dla ochrony maszyn i traktorów.  My mamy  orllo camset pro 4+ i jak najbardziej działa okey