Pako1103 Posted January 6, 2020 Report Posted January 6, 2020 Witam mam takie pytanie może ktoś tu użytkuje podnośnik na tył do balotów.a mianowicie chcę taki zakupić do c330 i zastanawiam się który będzie lepszym a zastanawiam się nad wyborem podnośnika na podnoszenie przez samą pompę (podnośnik tylni)przez załamanie czy lepiej z dodatkowym siłownikiem hydraulicznym co o tym sądzicie? Quote
Vademecum Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 słabizna, ja kupiłem maszt z widlaka Desta 702 kg udźwig 3.5 tony - dźwigać można bez problemu, natomiast chciałem wyprowadzić brzoze z pola taką z 30 cm. Widĺy weszĺy w ziemie bez problemu i to wielokrotnie z różnych stron i niestety lipa, za słabe. Quote
pawel7991 Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 Zależy jaka długość ramienia i jakie baloty, mam własnej roboty o długości ok 2m do c 360, bez obciążników na przodzie bele słomy podniesie bez problemu, ale wspomaganie się załącza, a przy sianie to już szkoda na dłuższe odległości tym jeździć i tylko tyłem. także c 330 miałby jeszcze gorzej, podnośnik z siłownikiem na pewno by lepiej podnosił, a jak porządnie zrobiony to może nawet nawóz w big bagach, tylko już wtedy przód w górze i strach z miejsca ruszać Quote
Recommended Posts