aa4 Posted January 20, 2020 Report Posted January 20, 2020 Dzień dobry,chciałbym rozpocząć produkcje rolną w tunelach lub szklarniach. Jednak nie za bardzo się orientuje jak ugryźć temat od strony prawnej. Nie jestem rolnikiem. Jestem właścicielem przedsiębiorstwa, który chciałby rozszerzyć działalność o właśnie taką produkcje.Teraz moje pytanie brzmi czy bez statusu rolnika mogę rozpocząć taka działalność?Jeżeli tak to w jaki sposób rozliczać taki interes? (normalnie jak każdą inną działalność? rozliczać VAT i podatki z zakupów i sprzedaży)?Serdecznie pozdrawiamAdam Quote
Vademecum Posted January 20, 2020 Report Posted January 20, 2020 przerabiam temat podobny i nakoś sie nie znalazłem pozytywnej odpowiedzi, póki co nieda się zgodnie z prawem w pl Quote
aa4 Posted January 21, 2020 Author Report Posted January 21, 2020 Napisałem w międzyczasie do Ośrodka Doradztwa Rolniczego.Zobaczymy co oni doradzą Quote
Recommended Posts