Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie na temat Ursusa 1614 z 1988 roku. : 

Mam okazję kupić taki ciągnik, jednak niewiem czy ma skrzynię 3 biegową czy ma feler... - bo 1-szego biegu włączyć nie można (brak jakichkolwiek zgrzytów, poprostu przy włączonym silniku czy zgaszonym na polowych czy szosowych biegach dźwignią nie można jedynku wrzucić) pozostałe biegi wchodzą bez najmniejszego zarzutu.

Posted

jak ma oryginalną skrzynie to ma 3 biegową, Nie wiem gdzie tej jedynki szukasz, ale ona jest do siedzenia i do przodu, albo tyłu. w sumie nie pamiętam bo mam 4 a biegi idą inaczej w 3 i inaczej w 4

Jak masz litere H to jedno jest puste i chyba do siedzenia

Posted
natomiast wiele ciągników z tego roku miało dokładane turbo i przedni most napedowy i to taka ściema że 1614 bo to 1222 1614 ma inny blok, kor owody,wał zawory skrzynie i zwolnice są mocniejsze mają po 5 mm grubsze tryby. Jednak w tamtym czasie nie było opcji dorwać oryginalnych obciążników na przód jeśli niema obciążników albo tylko 4 to nie jest 1614 - ma mieć chyba 13 sztuk z przodu i były 2 rodzaje
Posted

natomiast wiele ciągników z tego roku miało dokładane turbo i przedni most napedowy i to taka ściema że 1614 bo to 1222 1614 ma inny blok, kor owody,wał zawory skrzynie i zwolnice są mocniejsze mają po 5 mm grubsze tryby. Jednak w tamtym czasie nie było opcji dorwać oryginalnych obciążników na przód jeśli niema obciążników albo tylko 4 to nie jest 1614 - ma mieć chyba 13 sztuk z przodu i były 2 rodzaje

ma obciążniki z przodu, nie liczyłem ale może jest te 13 sztuk

Posted

jak ma oryginalną skrzynie to ma 3 biegową, Nie wiem gdzie tej jedynki szukasz, ale ona jest do siedzenia i do przodu, albo tyłu. w sumie nie pamiętam bo mam 4 a biegi idą inaczej w 3 i inaczej w 4

Jak masz litere H to jedno jest puste i chyba do siedzenia

jedynki szukam do siedzenia i do przodu, a nic nie wchodzi

Posted
to znaczy że jest do siedzenia i do tyłu i od siedzenia na przeciwko masz 2 i na przeciwko 3 a w czwurce skrzyni masz właśnie do siedzenia i do przodu 1 do tyłu 2 3 obok 2 a tam gdzie 2 w trzy biegowej tam w 4 biegowej jest 4