Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sprawa nie dotyczy mnie ale mojej siostry która obecnie zastanawia się nad kupieniem sobie mieszkania i nie wie czy isć w mieszkania w Warszawie czy pod Warszawą....

Co jest Waszym zdaniem lepszą opcją ? 

Posted

Dużo tutaj zależy jakie siostra ma oczekiwania

Jeśli nie sprawi jej problem dojazd to niech kupuje pod Warszawą

Jesli jednak ma w perspektywie długie dojazdy codziennie to jednak szukałbym czegoś w samej Warszawie ( nie ma sensu marnować życia na dojazdy)

Ceny w Warszawie niskie nie sa, nieruchomości znacznie podrożały, jednak nie wydaje mi sie aby miały maleć. Pewnie zmaleją w mniejszych miejscowościach ale nie w Warszawie, która jest obecnie jednym z najszybciej rozwijających się miast Europy. Przeglądałem sobie ostatnio warszawskie inwestycje i ciekawe mieszkania realizują sie ostatnio na Niemcewicza http://niemcewicza19.pl/ Na Ochocie. 

• 4 weeks later...
Posted

Zależy od tego czy ma pracę w Warszawie. Wiesz dojazdy z pod Warszawy mogą sporo czasu zająć. Do tego dla rodziny lepiej w samej Warszawie, bo bliżej do wszelkich wygód i łatwiej wszędzie dojechać.

Posted

Mieszkania w Warszawie na pewno będą droższe, ale też łatwiej będzie jej dotrzeć do centrum, szczególnie rano. Więc wszystko zależy od tego, czy musi mieszkać blisko centrum i jakim budżetem dysponuje.

Posted

Tak swoją drogą, ciekaw jestem, kiedy w polskich mediach pojawi się propaganda, że inflacja jest pozytywna dla gospodarki i społeczeństwa. Ciekawe, czy jako argumenty "za" będzie się forsować wzrost dochodów budżetowych i element zachęcający do inwestowania.

Inwestowanie w waluty - to spore ryzyko, bo jak się patrzy na wykresy, to już teraz ceny walut są wysokie. Podstawowa zasada: nie kupuje się walut, gdy te są drogie.

Może lokaty, konta oszczędnościowe lub takie oferty jak: https://www.konto-studenckie.pl/promocja-ing-banku-100-zl-za-otwarcie-konta.php ?

• 8 months later...