Monk Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 Sprawa nie dotyczy mnie ale mojej siostry która obecnie zastanawia się nad kupieniem sobie mieszkania i nie wie czy isć w mieszkania w Warszawie czy pod Warszawą....Co jest Waszym zdaniem lepszą opcją ? Quote
Vademecum Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 przecież nie kupuje sie mieszkania na rzut monetą. Chyba sama wie co chce robić i gdzie i tym powinna sie kierować Quote
pawel7991 Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 Odległość do pracy, stan mieszkania, metraż, cena, wszystko ma znaczenie jeśli chodzi o miejsce w którym się będzie spędzać dużo czasu Quote
Jaga Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 Jak mieszkanie i tak w bloku to Warszawa, bo jaka jest różnica między blokiem na zadupiu, a blokiem w mieście? I tak jak kolega Vademecum napisał: co kto lubi. Quote
bartek12 Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 Dużo tutaj zależy jakie siostra ma oczekiwania Jeśli nie sprawi jej problem dojazd to niech kupuje pod WarszawąJesli jednak ma w perspektywie długie dojazdy codziennie to jednak szukałbym czegoś w samej Warszawie ( nie ma sensu marnować życia na dojazdy) Ceny w Warszawie niskie nie sa, nieruchomości znacznie podrożały, jednak nie wydaje mi sie aby miały maleć. Pewnie zmaleją w mniejszych miejscowościach ale nie w Warszawie, która jest obecnie jednym z najszybciej rozwijających się miast Europy. Przeglądałem sobie ostatnio warszawskie inwestycje i ciekawe mieszkania realizują sie ostatnio na Niemcewicza http://niemcewicza19.pl/ Na Ochocie. Quote
Vademecum Posted January 27, 2020 Report Posted January 27, 2020 nigdzie nie potanieją mieszkania, jest ich ciągle mało, a banki dają kase. Quote
emilionn Posted February 20, 2020 Report Posted February 20, 2020 Pod Warszawą jest spokojniej ale tak jak już wspominali poprzednicy dojazdy to koszmar. Lepiej kupić w Warszawie, najlepiej blisko metra. Quote
sikoraN Posted February 21, 2020 Report Posted February 21, 2020 Zależy od tego czy ma pracę w Warszawie. Wiesz dojazdy z pod Warszawy mogą sporo czasu zająć. Do tego dla rodziny lepiej w samej Warszawie, bo bliżej do wszelkich wygód i łatwiej wszędzie dojechać. Quote
Vademecum Posted February 22, 2020 Report Posted February 22, 2020 od tych wygód to tylko człowiek sie zmydla, życie ma być ciężkie, do tego jesteśmy stworzeni. Jaga 1 Quote
Remi Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Mieszkania w Warszawie na pewno będą droższe, ale też łatwiej będzie jej dotrzeć do centrum, szczególnie rano. Więc wszystko zależy od tego, czy musi mieszkać blisko centrum i jakim budżetem dysponuje. Quote
Halifaxx Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Tak swoją drogą, ciekaw jestem, kiedy w polskich mediach pojawi się propaganda, że inflacja jest pozytywna dla gospodarki i społeczeństwa. Ciekawe, czy jako argumenty "za" będzie się forsować wzrost dochodów budżetowych i element zachęcający do inwestowania.Inwestowanie w waluty - to spore ryzyko, bo jak się patrzy na wykresy, to już teraz ceny walut są wysokie. Podstawowa zasada: nie kupuje się walut, gdy te są drogie.Może lokaty, konta oszczędnościowe lub takie oferty jak: https://www.konto-studenckie.pl/promocja-ing-banku-100-zl-za-otwarcie-konta.php ? Quote
Vademecum Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 kolego, ameryka dawno odkryta - dziś cza wybiec poza galaktyke Quote
Karla Posted November 1, 2020 Report Posted November 1, 2020 Chyba lepiej pod Warszawą, gdyż po pracy warto się wyciszyć i mieć spokój po całym dniu. Można zobaczyć na https://kreatordom.pl/inwestycja/zielonki-residence/oferty kupna mieszkania w kameralnej dzielnicy niedaleko Puszczy Kampinoskiej. Dobre usytuowanie osiedla umożliwia łatwy dojazd do centrum miasta. Quote
Recommended Posts