Kupno budynków i działki
Napisano 08 marzec 2021 - 19:18
Napisano 08 marzec 2021 - 19:32
Zysk, zysk... Świat poszedł w złym kierunku. Wielu myśli tak jak ja i chciałoby pomieszkac spokojnie na wsi, mieć swoje gospodarstwa, odciąć się od tego złego świata. Oni nie robią tego dla zysku, więc może im tego zabronić? Wiem czepiam się.
Wiedźmo, ale tak myślą Ci, którzy przyszli z miasta i chcą mieszkać na wsi. Im przeszkadza i dziwi to, że o 4 rano człowiek kosi kombajnem zboże, a on chce spać. I to jeszcze w sobotę albo w niedzielę. albo mu gnój śmierdzi. No takie przypadków jest coraz więcej. Ludzie wyszli z miasta, ale chcą mieć tak samo jak w mieście plus ciszę i, spokój, ładne zapachy. maja poetyckie podejście do wsi. A to nie tak. Wiedźma no zysk , bo byt kształtuje świadomość, że przytoczę klasyka...
Napisano 08 marzec 2021 - 19:33
To, że gdzieś tam, to nie znaczy, że mamy brać przykład. Nie którzy mają taką tradycje rodem z dziczy, że jak zwierzę umrze w stresie to doda to im mocy. Agresji w sensie, bo zjedzą hormony adrenaliny... Dzicz.
Ale to nie my ustalamy warunki, my je przyjmujemy, żeby przeżyć na rynku.
Napisano 08 marzec 2021 - 19:34
Napisano 08 marzec 2021 - 19:41
Ja tez nie bo część z nich to tragiczne oszołomy i pajace. A to krowa ryczy za głośno, a on ma małe dziecko, a to pies szczeka, koń rży. A co może być piękniejszego jak pienie koguta o 5.30 , no barany nie strzyżone po prostu.
Napisano 08 marzec 2021 - 20:00
To inna grupa nowo-bogackich.
Ja bym Vademecum sprzedała i kupiła gdzieś dalej, taniej. Czysty zysk. A czy wracać do hodowli... Nie wiem..., żeby brać kredyty na pasze? A jak świnki będą szczesliwsze to mniej hormonu depresji będą miały. Może Cię przerobie jeszcze na eko
Napisano 08 marzec 2021 - 20:05
No i mięsko lepsze Wiedźmo...
Napisano 08 marzec 2021 - 20:09
A tak poza tym Wiedźmo to życzę Tobie z okazji wiadomej.... Zero mycia, zero prania,
zero szycia, gotowania.
Dziś Dzień Kobiet, drogie panie,
tysiąc kwiatów na śniadanie.
I niech tak już co dzień będzie, Twoje Święto - ciągle, wszędzie!
Spełnienia Marzeń z okazji Dnia Kobiet życzy…
Napisano 08 marzec 2021 - 20:28
dzięki
Napisano 09 marzec 2021 - 12:16
No to tylko pozazdrościć... , jak to mówią kochanego ciała nigdy dosyć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych