Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kupno budynków i działki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:00

Tu mogę wypowiedzieć się za siebie. Gdybym mialabyc warzywem, ślinić się i być ciężarem dla bliskich, nie wahalabym się poddać eutanazji. Chyba sobie nawet to wytatuuje. W przypadkach gdy nastąpiła śmierć mózgu i człowiek leży kilka kilkanaście lat pod aparaturą... Pozwólmy tym ludziom odejść. Kiedy człowiek cierpi i sam prosi o śmierć... Nie powinniśmy zmuszać go do życia. Co się tyczy aborcji, w tych wyjątkowo ciężkich przypadkach powinna być dozwolona.
Zabijając każdego dnia zwierzęta, często znecajac się nad nimi , nie próbujmy pozorować na świętych, bo święci nie jesteśmy. Powinniśmy pozostawić wybór matkom. Natomiast matki, które porzucaja noworodki w krzakach to już inna rzecz. Można dziecko zostawić w oknie życia i jak tu szukać usprawiedliwienia dla takiej kobiety, lub takiej która leci się "wyskrobac" za granicę, bo jej się wpadło...
  • 0

#42 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:06

Co do leków, raka.. . Moje zdanie. To biznes. Nic więcej.
Biznes monsanto, Bayer itd.
  • 0

#43 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:10

Tego typu firmy nie pozwolą sobie na produkowanie leków, które leczą. Kto wymyśla dobry lek, szybko znika...
  • 0

#44 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:25

Co chwile widzę zbiórki na najdroższy lek świata. Widzę dziecko z zanikiem mięśni, że straszna chorobą skóry czy inne podobne, ciężkie choroby. Dlaczego taki lek kosztuje 1,5 mln złotych lub i więcej. Co jest w składzie tego leku, kropla wody z Everestu,pył z księżyca i kwiat paproci? Ciężko na to patrzeć.
  • 0

#45 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:34

wszędzie widzisz spisek przeciw ludzkości, to chyba nie emocje popychają cię do tego obłędu, nawet jesli tylko pieniądze są celem koncernów farmaceutycznych to ludzie kożystają z ich produktów i wielu pomaga.
Niemusimy nikogo zmuszać do życia, ale tym bardziej pozbawiać, to wymaga głebszych przemyśleń by zrozumieć. Nie porownuj zwierząt do ludzi.
Kiedyś więźniowie albo psychicznie chorzy pracowali , ci drudzy byli zamykani na terenie i każdy miał zajęcie, robił co potrafił oczywiście pod nadzorem moge ci powiedzieć że pierwszy taki szpital w peĺni samo wystarczający w polsce to kulparkowo we lwowie, a na jego wzor podobny w podkrakowskim kobierzynie (Babińskiego) i to działało, a pacjenci wracali do społeczeństwa.
Co do aborcji to również jest pozbawianie życia, tylko w jednym przypadku wydawałoby sie uzasadnione, ale tylko w aspekcie uszkodzonych płodów, ale z punktu widzenia człowieczeństwa wydaje się wątpmiwym
  • 1

#46 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 09:42

Wiesz co ? cena leku to nie widzimisie, poczytaj jak się buduje takie leki, zrozumiesz cene. Ludzie tworzą takie struktury ktore trafiają inteligentnie na poziomie genomu, to nie są leki produkowane w jakiś hurtowych ilościach, to są experymenty dekad. Wyobrazenie , ze to pyĺ z księżyca czy woda z everestu to ignorancja ludzi ktorzy oddają się nauce i poświęcają swój czas.
  • 0

#47 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 10:05

To zwierzę można złapać w klatkę, znecac się nad nim, a potem zabić? Dręczyc te zwierzęta, żeby było taniej, żeby więcej i więcej można było zabijać? To jest ok, a zabicie recydywy za najgorsze czyny to już nie... Karmić ludzi glifosatem, sterydami i antybiotykami prowadząc u nich do raka, upośledzeń i cierpień jest w porządku, ale skrócenie ich cierpień już nie? Szpikowac ludzi lekami, które nie leczą, pogarszając ich stan zdrowia i okradajac ich jest w porządku, ale pociagniecie do odpowiedzialności tych firm już nie...
Ile było przypadków, że skuteczne leki są wycofywane, lub ich twórcy znikają?? To jest mój obłęd? To jest obłęd, ale nie mój.
  • 0

#48 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 10:45

Twój osąd jest płytki.
Problem z nowotworami jest inny, leki pomagają i szkodzą i nie tylko przeciwnowotworowe.Jakbyś zrozumiała etiologie nowotworu to nie pisałabyś że leki na nie to ściema. Jak również dawanie nadzieji chorym to wyłudzenie. Jest wiele uzdrowień nowotworowych.
Zwierzęta w klatkach , a pozbawienie ludzi zycia za błędne postępowanie mierzysz jedną miarą ?
Pozbawienie życia człowieka nic nie usprawiedliwia, natomiast zagęszczenie zwierząt to tańsza zywność jajka po 35 groszy to efekt chowu klatkowego i za tą zmiane przyjdzie za jajko zapłacić nawet x 3 i więcej. Czy kura w klatce to znęcanie ? Jest to inność dla zwierzęcia, ale dzieki temu ludzi stać na jajko czy mięso.a dalej siedzieć przed telewizorem czy mieszkać w domu albo jeździć autem w przeciwnym razie trzeba by dĺubać w gnoju. Dla ludzi wygodniej, dla natury nie, a czy iloś ludzi na planecie wpływa pozytywnie na nią samą ? Wszak dopiero niewiele ponad 100 lat trwa rewolucja przemysĺowa by ludziom było lepiej i tylko.te 100 lat zrujnowaĺo planetę. co dalej ?
Dalej niema wyjścia trzeba brnąć w to bagno z wszelkimi tego skutkami do destrukcji planety i człowieczeństwa.
  • 0

#49 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 11:00

Moja córka ma subkliniczna niedoczynność tarczycy. Chodziłam z nią po "najlepszych" specjalistach. Każdy, każdy z miejsca wypisywal receptę na hormon. Bez zajakniecia. A miała podwyższone tylko tsh. Ft3 i ft4 w normie. 4 czy 5 z kolei super specjalista wspomniał o witaminami. Do euthyroxu wypisal komplet witamin + Wit.d, chwała mu za to. Żaden nie zająknął się o diecie czy spożywaniu jodu. Żaden. Jod skutecznie leczy takie przypadłości w większości przypadków, żaden specjalista nie zlecił badania na jego poziom. Lykanie hormonów upośledza pracę tarczycy jeszcze bardziej, co skutkuje zwiększeniem dawki i Lykaniem leków do końca życia. Objawy znikają. Objawy chorej tarczycy. Objawy niedoboru jodu. Taki jeden obłędny przykład leczenia chorób lekami. I teraz czy powinnam dziecku podawać euthyrox, czy leczyć je jodem na własną odpowiedzialność, bo od nie dawna jod nie jest lekiem, a trucizną.
  • 0

#50 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 11:06

Gdybym miała wybierać czy wyciągnąć z płonącego domu recydywę czy Bogu ducha winne zwierze... Szczerze -niewiem.
  • 0

#51 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 11:11

A może wiem, ale to społecznie nie akceptowalne.
  • 0

#52 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3603 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 13:20

wszędzie widzisz spisek przeciw ludzkości, to chyba nie emocje popychają cię do tego obłędu, nawet jesli tylko pieniądze są celem koncernów farmaceutycznych to ludzie kożystają z ich produktów i wielu pomaga.
Niemusimy nikogo zmuszać do życia, ale tym bardziej pozbawiać, to wymaga głebszych przemyśleń by zrozumieć. Nie porownuj zwierząt do ludzi.
Kiedyś więźniowie albo psychicznie chorzy pracowali , ci drudzy byli zamykani na terenie i każdy miał zajęcie, robił co potrafił oczywiście pod nadzorem moge ci powiedzieć że pierwszy taki szpital w peĺni samo wystarczający w polsce to kulparkowo we lwowie, a na jego wzor podobny w podkrakowskim kobierzynie (Babińskiego) i to działało, a pacjenci wracali do społeczeństwa.
Co do aborcji to również jest pozbawianie życia, tylko w jednym przypadku wydawałoby sie uzasadnione, ale tylko w aspekcie uszkodzonych płodów, ale z punktu widzenia człowieczeństwa wydaje się wątpmiwym

W pełni zgadzam się z Kolegą Vademecum! Leki genetyczne to jak szczepionka w jednej dawce. Tej samej dawki nie da się wykorzystać dla innego człowieka bo ma inny genom.

Człowiek nie żyje dla siebie lecz dla innych. Żaden człowiek nie może rozporządzać cudzą własnością. Myślę, że z Koleżanką mamy zupełnie inny pogląd na życie. Dla mnie są rzeczy bezcenne. Bezcenne dlatego że moralnie nie mogę nimi rozporządzać choć formalne są moje, jak moje życie czy moje gospodarstwo. Mój dziadek, mój ojciec pracowali w tym gospodarstwie abym i ja mógł w tym gospodarstwie pracować, a ja pracuję aby to gospodarstwo przekazać synowi, a on swoim dzieciom. Cele długoterminowe, ponadpokoleniowe są dla mnie, dla mojego gospodarstwa równie ważne jak bieżące utrzymanie rodziny. U Koleżanki wszystko jest wycenione, ma swoją wartość, życie własne, cudze, gospodarstwo itd. I to jest clou naszego sporu. Pozdrawiam!

• 1

#53 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 15:45

Nie mogę się z tym zgodzić. Nie żyje dla siebie, bo już by mnie tu dawno nie było w tym syfie. Nie kupuje ziemi 5 km od miasta, żeby później kłócić się, że nie oddam krwawicy za bezcen. Mam, a właściwie mój Partner Ma, ja nie mam nic na siebie, ziemię 30 km od miasta, o którą dbam, żeby zostawić ja dzieciom jako dziedzictwo. To pierwsze primo.
  • 0

#54 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 15:50

A dalsza dyskusja, czy ma sens? Uważam, że jako społeczeństwo jesteśmy hipokrytami.
Gdybym po udarze, stała się warzywem i kazalabym dzieciom i mężowi chodzić koło siebie do końca życia, to kim bym była jak nie podłym egoista, dlatego mój mąż wie, że w takiej sytuacji chce eutanazji, żeby żyć dalej w ich pamięci jako ja, a nie jako źródło bólu i cierpienia dla nich.
  • 0

#55 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 15:51

Dlaczego prawo mi zabrania decydowania o tym.
  • 0

#56 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 17:01

Co się tyczy mojego przeliczania na pieniądze, jak wytłumaczyć dziecku, ofierze wielokrotnych gwałtów , że społeczeństwa nie stać na jego na jego leczenie z traumy, czy na najdroższe leki w przypadku gdy to dziecko od tych stresów dostanie np. Białaczki, bo kasa idzie na utrzymanie jego oprawcy. I to dziecko umrze, a oprawca będzie żył.
Wiadomo, że każdy przypadek jest indywidualny.
Jak wytłumaczyć matce pieciorga dzieci, że rak, którego dostała przez glifosat jest zbyt drogi do wyleczenia, a firma, która to produkuje i zarabia krocie na jej nieszczęściu pozostaje bezkarna? Jak wytłumaczyć to jej dzieciom? Oczywiście glifosat to tylko przykład, takich firm jest cały ogrom. Jak wytłumaczyć dzieciom żyjącym w nędzy, że nie ma pieniędzy żeby im pomóc, a złodziej podatkowy pławi się w luksusach?
Myślę, że kara śmierci mogłaby ograniczyć wiele ciężkich przestępstw, choć może jednak ciężka resocjalizacyjna praca byłaby sprawiedliwsza? Dlaczego ten zaśpany, nazwiska nie pamiętam,jeszcze nie pracuje w zakładzie karnym jako więzień oczywiście...
  • 0

#57 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 18:10

skoro mówisz o modleniu to znaczy że jesteś katolikiem, a katolik niema prawa zabijać ludzi a nawet samego siebie. Jednak może zabijać zwierzęta.
Nie można wyceniać życia, a szczególnie czyjegoś.
  • 0

#58 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 18:12

Prawdziwy rolnik nie oblicza ziemi na wartość z złotych, tylko na tyle ile moźe na niej wyprodukować żywności
  • 0

#59 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 marzec 2021 - 18:29

Nie jestem katolikiem, ale niektóre praktyki są słuszne inne nie.
Być może jestem za mało rozwinięta by zrozumieć prawa rządzące tym światem. I o to będę się modlić by zło wyniosło się z tego kraju, tego świata, a ja sama może stanę się na tyle święta, by móc usprawiedliwiać takie okropieństwa i cenić życie i dobrobyt zwyrodnialców bardziej niż niewinnych, sprawiedliwych istot.
  • 0

#60 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 08 marzec 2021 - 11:38

No cóż PSL już dawno sprywatyzował to co miało wartosć. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych