edek Posted February 4, 2020 Report Posted February 4, 2020 Chciałbym łapać wodę z dachu do zbiorników, aby mieć ją do oprysków lub podlewania ogródka, drzewek itp. Czy stojąc jakiś czas w zbiornikach nie będzie mi się psuć... ? Poza tym czy mógłbym zbierać wodę z dachów i wlewać do stawu ? nie ucieknie mi... ? Quote
Vademecum Posted February 4, 2020 Report Posted February 4, 2020 zależy co uważasz za psucie. Woda to życie i musiałbyś ją zamrozić albo gotować by to powstrzymać. Sama woda w zwykłej temperaturze zakwitnie, glony, algi i robale np. larwy komara.Do podlewania , nawet wskazana taka , ale wlałbyś jakieś gluty do opryskiwacza ? Woda ucieka do ziemi i w powietrze, jak możesz spód wyĺożyć folią to nie ucieknie , a jak zakryjesz góre to nie wyparuje. Jednak walka nie warta zacbodu. Mój ojciec budowaĺ zbiorniki żelbetonowe, ale kiedyś materiał kosztował 10% z tego co dziś, a i ludzie byli do roboty bo betoniarka czy kooarka to duży koszt. edek 1 Quote
Recommended Posts