Paula87 Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 Zastanawiałam się ostatnio czy świniom dawać więcej suchej czy mokrej karmy? Czy lepiej zachować równowagę? Quote
Miki Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 Ale dla tuczników, loch, knurów czy prosiąt? Quote
Kropacz Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 Zależy corozumiesz pod pojęciem suchej czy mokrej paszy. Aktualnie chyba nikt nie tuczy juz na mokro. Świniaki dostają suchą paszę i swobodny odstep do wody. Chyba, że hodujesz na własne potrzeby, to karm na mokro będziesz miała lepsze mięso. Quote
Paula87 Posted February 8, 2012 Author Report Posted February 8, 2012 To są świnie wyłącznie na własny użytek. Do tej pory dostawały gotową paszę, także kupną, mieszanki ziemniaków, buraków itp., zielonki oraz odpadki kuchenne i w minimalnych ilościach śruty zbożowe. W sumie nic nowego... Quote
Guest jarki Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 Zastanawiałam się ostatnio czy świniom dawać więcej suchej czy mokrej karmy? Czy lepiej zachować równowagę?zachowaj tą ''równowadę'';)chodzi ci o ekologiczne wyhodowanie świnek dla siebie mogę Ci polecić na okres letni lucernę to wysokobiałkowa zielonka możesz też zrobić susz z tej zielonki Quote
Recommended Posts