Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie polecam na pewno plytek ciemnych i matowych. Mieszkałem raz w wynajętym mieszkaniu, w którym były takie płytki i pomimo, ze łazienka wygladała całkiem całkiem bo była nowa, to jednak była totalnie niepraktyczna. Na płytkach takich będziesz widział dosłownie kazdą kroplę wody. 

Polecam albo płytki białe, albo płytki drewnopodobne, albo płytki marmurowe:

Zerknij sobie do tego sklepu. 

Fajnie wygląda to tutaj:

pietrasanta-pol-lazienka-big_0.jpg

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted
Ja wybrałabym o gładkiej powierzchni, bo łatwe w czyszczeniu. Mogłyby być nawet na wysoki połysk, ale jak już takie "śliskie" to z jakimiś "paćkami", bo na jednokolorowych każda krople widać. Raczej nie biaĺe, bo wtedy i fuga byłaby pewnie biała... Najfajniejsze dla mnie są połączenia szarości z czymś żywszym, kolorowym lub odwrotnie, np. różowa łazienka i srebrne detale, albo piaskowy kawałek ściany i złote/ miedziane detale ale to już kwestia gustu..., a to co ładne zazwyczaj nie idzie w parze z niską ceną.
Posted
W każdym bądź razie im mniej fugi tym lepiej do czyszczenia, a im mniejsze kafelki tym fajniejsze ;). Można trochę takich, trochę takich. Brudny róż i złoto jest the Best.
  • 1 month later...
Posted

Nie polecam jasnych fug u mnie jest według mnie jasno pomarańczowa według mojej żony to jakiś kolor, którego nie umiem zapamiętać :) Doczyścić to to koszmar. 

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 6 months later...
Posted
ciecie gresu 120x20 wzdłuż dłuższej krawedzi - czym najlepiej w sensownych pieniądzach?

mam juz przecinarke do 80cm i nie usmiecha mi sie kupować do 120cm, moze sa jakies inne sposoby? oczywiście w gre wchodzi tarcza diamentowa i pewnie tak sie skończy jesli nie znajdę lepszego sposobu 

Jakie tarcze tutaj najlepiej się sprawdzą? 

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Od siebie polecam zastanowić się nad skorzystaniem z pomocy projektanta wnętrz. Projektant będzie w stanie dopasować płytki oraz inne elementy łązienki, tak aby wszystko ze sobą grało oraz wyglądało dobrze. Nie jest to wbrew pozrom taki duży koszt.

Od siebie daję tutaj namiar na doświadczone biuro projektowania wnętrz z Krakowa: 

Zobaczcie, czy ich projekty Wam się podobają. 

• 11 months later...
Posted

Ja mam przedpokój, kuchnię i łazienkę. Fakt widać okruchy oto ale nie narzekam. Za to kurzu nie widać jak na ciemnych. Mam dziecko, które raczkuje. Kompletnie nie narzeka. Fuga jasno szara. Czyszczę mopem parowym i nam robota który odkurza. U mnie są z efektem rozlanej wody. Nie zamieniłabym na inne nigdy w życiu ;)

Wiele wzorów płytek w bieli ma Tubądzin