Monk Posted February 13, 2020 Report Posted February 13, 2020 Pytanie moze nie w temacie ale niedługo czeka nas remont łazienki.Jakie macie płytki? Zależy mi na tym aby były praktyczne. No i niedrogie. Quote
bartek12 Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 Nie polecam na pewno plytek ciemnych i matowych. Mieszkałem raz w wynajętym mieszkaniu, w którym były takie płytki i pomimo, ze łazienka wygladała całkiem całkiem bo była nowa, to jednak była totalnie niepraktyczna. Na płytkach takich będziesz widział dosłownie kazdą kroplę wody. Polecam albo płytki białe, albo płytki drewnopodobne, albo płytki marmurowe: Zerknij sobie do tego sklepu. Fajnie wygląda to tutaj: Quote
Vademecum Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 mam znajomych co robią na życzenie wykończenia i szczytem gustu albo bezguścia to jest cała łazienka w czarnych płytkach, albo w czerwonych, porażka Quote
mmgru Posted March 17, 2020 Report Posted March 17, 2020 Współczuję nie znoszę wybierać takich rzeczy szczególnie z żoną Quote
gienek71 Posted April 15, 2020 Report Posted April 15, 2020 Im większe płytki, tym wygodniej kłaść Quote
Vademecum Posted April 15, 2020 Report Posted April 15, 2020 wygodniej ? powiedziaĺ bym że są bardziej wymagające w układaniu co nednak nie wpływa na wygode. Quote
Jaga Posted April 16, 2020 Report Posted April 16, 2020 Ja wybrałabym o gładkiej powierzchni, bo łatwe w czyszczeniu. Mogłyby być nawet na wysoki połysk, ale jak już takie "śliskie" to z jakimiś "paćkami", bo na jednokolorowych każda krople widać. Raczej nie biaĺe, bo wtedy i fuga byłaby pewnie biała... Najfajniejsze dla mnie są połączenia szarości z czymś żywszym, kolorowym lub odwrotnie, np. różowa łazienka i srebrne detale, albo piaskowy kawałek ściany i złote/ miedziane detale ale to już kwestia gustu..., a to co ładne zazwyczaj nie idzie w parze z niską ceną. Quote
marta.gawor Posted April 16, 2020 Report Posted April 16, 2020 Najczęściej wybiera się chyba białe kafelki. Wnętrze łazienki najlepiej wygląda jak jest jasne. Quote
Jaga Posted April 16, 2020 Report Posted April 16, 2020 W każdym bądź razie im mniej fugi tym lepiej do czyszczenia, a im mniejsze kafelki tym fajniejsze . Można trochę takich, trochę takich. Brudny róż i złoto jest the Best. Quote
geozone Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 Nie polecam jasnych fug u mnie jest według mnie jasno pomarańczowa według mojej żony to jakiś kolor, którego nie umiem zapamiętać Doczyścić to to koszmar. Quote
Remi Posted June 10, 2020 Report Posted June 10, 2020 Zgodzę się co do fug. A płytki proponowałabym albo ciemne, albo w mazy, na których nie widać każdej plamy Quote
Sołtys Michał Posted June 14, 2020 Report Posted June 14, 2020 Na ciemnych to widać dopiero wszystko. Quote
Jurek30 Posted May 4, 2023 Report Posted May 4, 2023 Zastanowiłbym się nad płytami kamiennymi do łazienki zamiast płytek Quote
Edwards Posted November 29, 2023 Report Posted November 29, 2023 ciecie gresu 120x20 wzdłuż dłuższej krawedzi - czym najlepiej w sensownych pieniądzach? mam juz przecinarke do 80cm i nie usmiecha mi sie kupować do 120cm, moze sa jakies inne sposoby? oczywiście w gre wchodzi tarcza diamentowa i pewnie tak sie skończy jesli nie znajdę lepszego sposobu Jakie tarcze tutaj najlepiej się sprawdzą? Quote
rapter Posted December 28, 2023 Report Posted December 28, 2023 Do tego wszystkie istotne akcesoriaI tak temat na pewno ogarniecie. Wiadomo, że każdemu może pasować totalnie inny styl. Quote
Sołtys Michał Posted January 10, 2024 Report Posted January 10, 2024 Kwestia mody. Każdy lubi cos innego. Ale mi akurat te duże płytki się podobają. Dobrze wygladają na ścianie. Quote
Vademecum Posted January 10, 2024 Report Posted January 10, 2024 sie to zgadza, przerąbane mają z nimi budowlańcy na wyciągniętych rękach jest co dźwigać i leci po kręgosłupie Quote
torton Posted February 6, 2024 Report Posted February 6, 2024 Od siebie polecam zastanowić się nad skorzystaniem z pomocy projektanta wnętrz. Projektant będzie w stanie dopasować płytki oraz inne elementy łązienki, tak aby wszystko ze sobą grało oraz wyglądało dobrze. Nie jest to wbrew pozrom taki duży koszt. Od siebie daję tutaj namiar na doświadczone biuro projektowania wnętrz z Krakowa: Zobaczcie, czy ich projekty Wam się podobają. Quote
zabekprk Posted January 14 Report Posted January 14 Ja mam przedpokój, kuchnię i łazienkę. Fakt widać okruchy oto ale nie narzekam. Za to kurzu nie widać jak na ciemnych. Mam dziecko, które raczkuje. Kompletnie nie narzeka. Fuga jasno szara. Czyszczę mopem parowym i nam robota który odkurza. U mnie są z efektem rozlanej wody. Nie zamieniłabym na inne nigdy w życiu Wiele wzorów płytek w bieli ma Tubądzin Quote
Recommended Posts