Ojciec Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 Witam wszystkich jestem zainteresowany Kupnem takiego ciągnika co o nim sądzicie? Ma ktoś z was taki ciągnik lub pochodny model? na co zwrócić uwagę przy zakupie takiej maszyny? Jakie są ceny części i czy są ogólnie dostępne na rynku? Proszę o pilną odpowiedź. Quote
Kropacz Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 Case to dość popularne ciagniki u nas. Wiesz ale ten model to nie jest sprzęt pierwszej młodości tak więc podstawa to zwrócić uwagę na zuzycie i stan. Części dostepne sa jak najbardziej, u nas dwóch ma Case-y i są zadowoleni napewno bardzije niż Ci co kupili stare ursusy za mniejsze pieniądze. Quote
Ojciec Posted February 7, 2012 Author Report Posted February 7, 2012 Sprzęt z zewnątrz wygląda w porządku nie był malowany czyszczony opony ma zużyte w 80% ale nie są popękane więc będą jeszcze kilka lat pracowały w środku ciągnik jest trochę zaniedbany tak jak go oglądałem to wszystko jest mechaniczne, zero elektroniki i ma jakieś dziwne pokrętło z tyłu na błotniku do podnośnika. Jedyne co przemawia z kupnem tego ciągnika i zarazem najważniejsze to cena 29 000 zł i myślę że jeszcze dało by się zejść niżej, która z części eksploatacyjnych siada najczęściej w tego typu ciągnikach? Jakie mają spalanie? Quote
slawcik Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 Przede wszystkim musisz zrwucić uwagie na skrzynie.czy nic nie wyje podczas jazdy.i jak wchodzo biegi.z cześciami do silnika to niema problemu.stare case so żywotne Quote
Ojciec Posted February 8, 2012 Author Report Posted February 8, 2012 Ten ciągnik ma pompy hydrauliczne na wierzchu? czy gdzieś w środku są schowane a jak z częściami do skrzyni? a sprzęgło? Quote
slawcik Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 pompy to ma przy silniku.z częściami do skrzyni to niewiem bo sie tym nie interesowałem.ja miałem 4 cylindrowa jednostka typu juz nie pamiętam i tylko silnik naprawiałem.u mnie sprzęgło było 2 stopniowe nabiło sie okładziny i oki. Quote
Recommended Posts