JakubR Posted February 23, 2020 Report Posted February 23, 2020 witam, zastanawiam się nad kupnem nowego ciągnika. która marka lepsza new holland,zetor,deutz,masssey ?Chodzi mi przed wszystkim o bezawaryjność sprzętu. Quote
JakubR Posted February 24, 2020 Author Report Posted February 24, 2020 ale które najmniej. Która marka lepsza pod względem:-napraw ( dostęp części zamiennych,koszt serwisowania)-szybkość eksploatacji (trwałość podzespołów)-cenami części zamiennych-dostępem serwisów Quote
Camo Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Podejrzewam że pod względem dostępności części to Zetor i ew MF ale to też zależy gdzie mieszkasz lub czy masz jakiegoś dealera nie daleko siebie a jeżeli chodzi o trwałość to Deutz a jak u reszty to nie wiem. Quote
Vademecum Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 kolego, taką ilość info to do deelera. chcesz naj to podnieś poprzeczke do Fenta, John Deere.Dziś z każdego serwisu ci przyjadą na tel. a cena w zal. od odległości Quote
JakubR Posted February 24, 2020 Author Report Posted February 24, 2020 tak tylko że ciągniki o mocy 90 km z tych marek to kolosalna różnica zetor np. major 80 135nh td5 90 150 jd 90 kg 205deutz oglądałem 70km 140 z zagraniczną kabiną z polską 120fendt obstawiam że grubo wyżej a serwis za 1rbh kasuje kążdy inaczej tak samo za częścidealer to zawsze zachwala w ursusie powiedzieli ze jak taniej to ls nowy ale chiński 80tysi Quote
Vademecum Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 wiesz co ? dutz może być o.k. ale dziś jakość ciągników zmienia się. Osobiście kupiłbym utrzymanego staruszka niż nowego. Quote
Recommended Posts