Dosia Posted February 23, 2020 Report Posted February 23, 2020 Witam, Mam na imię Dorota. Pochodzę z Warszawy i mam 25 lat. Chciałabym założyć własne eko gospodarstwo rolne. Mam nadzieję ze spotkam tu osoby które użyczą mi wiedzy. Quote
Vademecum Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Witaj, najtrudniej będziesz miała pozyskać ziemie i poniżej klasy IIIb niema sęsu .zaczynać. Quote
miresek Posted February 24, 2020 Report Posted February 24, 2020 Witam Cię również I życzę powodzenia przy wszystkich planach! _________________ przeprowadzki kraków Quote
Dosia Posted February 25, 2020 Author Report Posted February 25, 2020 Witaj, najtrudniej będziesz miała pozyskać ziemie i poniżej klasy IIIb niema sęsu .zaczynać. Szukam szybkiego kursu na internecie żeby być najszybciej rolnikiem, bo chyba tylko 1 ha mogę teraz kupić Quote
Vademecum Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 tak, 1 ha. Tylko po co ci kurs rolnika, sam kurs nie da ci prawa zakupu ziemi, potrzebujesz dodatkowo zameldowania w gminie lub sąsiedniej powyżej 3 lat (albo 5 ,nie pamiętam ) i prowadzic gospodarstwo osobiście no i cbyba 3 lata płacić krus. Z kursem rolnika też trudniej mają ludzie z wyższym wykształceniem bo niemogą go ukończyć .Może lepiej zacząć od 1 ha ? Quote
Dosia Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 Szukam każdego pomysłu żeby coś zacząć. Czyli nie dam rady nic kupić? Jest multum gospodarstw do kupienia .....Wiec co mam robić? Quote
Dosia Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 przecież jest 500 za kazdą krowe ;D.....Czyli moge zakupić tylko do 1ha. A skupować do okoła ziemie chyba nikt mi nie zabroni. Quote
Vademecum Posted March 3, 2020 Report Posted March 3, 2020 500 za krowe ? i co ? z kąd ? tylko prymitywy nie widzą podstepu - to jest przekładanie z kieszeni do kieszeni a po drodze każdy coś skubnie. Rozdawanie pieniędzy to inflacja za którą płacimy × 2 Quote
pawel7991 Posted March 4, 2020 Report Posted March 4, 2020 To są właśnie niezależne media, trąbią teraz o tym jak rząd daje 500 na krowe A ci co się nie znają słuchają i wierzą, prawda jest taka że to nie rząd a unijna dopłata i to tak skonstruowana że mało kto z tego skorzysta. Jeden się ostatnio wypowiadał że wystarczy tylko wypasać na pastwiska przez 4 miesiące, szkoda że o innych warunkach nic nie wspomiał, no ale ważne żeby kto się nie zna to uwierzył. Z nawodnienuami, RDH czy modernizacją podobnie, tylko w telewizji to ładnie wygląda Quote
Jaga Posted March 12, 2020 Report Posted March 12, 2020 Ja na ten przykład mam zbyt małe gospodarstwo, żeby się załapać na "modernizację MAŁYCH gospodarstw" . Ciężka i wyboista droga przed Tobą Dosia. Quote
Recommended Posts