wiesieki1202 Posted February 7, 2012 Report Posted February 7, 2012 witam w mrozny dzien.mam problem z instalacja elektryczna w mtz.ma 400 mtg i najwpierw przestal dzialac licznik ktory jest elektroniczny w tym traktorku a pozniej spodo pozniej to juz wieksze problemy bo wskaznik cisnienia temp wody padl itd swiatla dmuchawa i juz malo co dziala.moze ktos mial podobny problem i wie jak to ugryzc bo instalacja w rusku jast dziwna troszke jak by nie patrzec.bede wdzieczny za pomoc Quote
wiesieki1202 Posted March 3, 2012 Author Report Posted March 3, 2012 moze ktos bedzie mial podobny problem tak wiec pod kierownica odkrecila sie nakretka z takiej wtyczki i sie rozloczylo .wtyczka spowrotem na swoje miejsce i wszystko dziala jak w ruskim czolgu Quote
muzyk Posted March 3, 2012 Report Posted March 3, 2012 Widzę Wiesiu że trochę spanikowałeś,ale cieszę się że problem został rozwiązany. Quote
wiesieki1202 Posted March 3, 2012 Author Report Posted March 3, 2012 sluchaj MUZYK nowy praktycznie traktor a tu myk po kolei cos wysiada w elektryce to srednio mi do smiechu bylo tym bardziej ze jak w tamtym roku zapomnialem zaluzii z chlodnicy opuscic i pojechalem na wiosne w pole [jeszcze wszystko dzialalo]to jak temp poszla za wysoko taki piszczyk zaczal piszczec i pewnie to silnik uratowalo a ostatnio to masakra byla jak nic nie dzialalo prawie ale okazalo sie ze to drobnostka.nie wiem jak inne ciagniki ale ruska wskazane jest podokrecac po fabryce bo wiele srub luzne po roku byly.pozdrowionka Quote
Guest pawlik1m Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 tępy jan to jesteś ty gościu że kupiłeś sobie radziecką lipę Quote
Ojciec Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Nie taki tępy dzisiejsze ciągniki cenowo są dwa razy droższe i półtora raza bardziej awaryjne (nie chodzi mi tu o mechanikę lecz o układ elektryczny który sprawuje władzę absolutną nad maszyną słaby akumulator nic nie działa zimę całą postoi nie odpalany nic nie działa trochę kurzu nic nie działa a sam nic nie zrobisz bo nie wiesz co jak i gdzie serwis tylko ręce zaciera) a tak to masz ciągnik mechaniczny zero elektroniki wsiadasz lejesz co masz pod ręką i chodzi. Nie jest może zbyt wyrafinowany technologicznie ale do średnich i lekkich prac polowych wystarczy śmiało przydał by się tylko jeszcze w mniejszych wersjach EHR i całkiem fajny ciągnik i niezła alternatywa dla rolnika. Quote
dnitrol Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 mam mtz 82 nie jest zły jak się wk$@#ę to i walnie w niego czymś mocnym a on i tak jedzie (ruska maszina) chciałem mu tura zakładać ale 14 tys kosztuje a rusek 10 to troche śmieszna nie sądzicie Quote
wiesieki1202 Posted March 17, 2012 Author Report Posted March 17, 2012 ale nie krzycze pomocy jak mi sie bezpiecznik spali kolego pawlik Quote
Guest pawlik1m Posted March 17, 2012 Report Posted March 17, 2012 jakoś jak miałem problem to nic na ten temat nie radziłeś koleszko wiesiek bo się gówno znasz i tyle ciemny jesteś jak dwunasta w nocy a zaebany jak staw stuletni na wiosnęa skąd miałem wiedzieć że jest jakiś popieprzony bezpiecznik w skrzynce w prasie Quote
Recommended Posts