slawek510 Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 Witam. Mam problem z pompą hydrauliki skrzyni biegów w dx 4.50. Wymieniłem łożysko w skrzyni biegów, oleju nie było w skrzyni około 3 dni. Pompa działała wcześniej jak powinna a teraz w ogóle nie zasysa oleju, kompletny brak smarowania. Próbowałem zalać ją od spodu wsadzając szlauf na smok i wystawiając lejek powyżej wysokości kabiny lecz i tak po odpaleniu pompa nie wytwarzała żadnego ciśnienia. Odpowietrza się to jakoś czy jak? Można jakoś to naprawić? Quote
Vademecum Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 jak jest słaba pompa to możesz jej już nie odpowietrzyć.możesz jeszcze zrobić tak jak wcześniej ale dodatkowo daj ujście powietrzu, czyli rozkręć na tłoczeniu, ale go nie zapalaj tylko na rozruszniku kręć, powinna pociągnąć, jeśli nie to złom. Quote
slawek510 Posted February 25, 2020 Author Report Posted February 25, 2020 A wiesz gdzie ona może się znajduje? Quote
slawek510 Posted February 26, 2020 Author Report Posted February 26, 2020 Niestety nie moge znaleźć żadnych informacji, ani schematu Quote
Recommended Posts