Skocz do zawartości

Zdjęcie

C-360 nierówna praca silnika, i trochę kopci.

c360 pompa wtryskowa silnik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 LukaszRobin

LukaszRobin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 01 marzec 2020 - 23:01

Cześć!

Jak w temacie. Silnik po kapitalce, komplet naprawczy, tłoki, pierścienie, tuleje, to wszystko nowe, pompa po regeneracji (w sprawdzonym miejscu, 1.2tyś zł regeneracja), wtryskiwacze ustawione, nowe rozpylacze, bo poprzednie lały, kąt wtrysku ustawiony dobrze.

Traktor pali dość dobrze, niebo lepiej jak przed kapitalką, lepiej jak przed regeneracja pompy, ale pojawił sie taki problem że nierówno pracuje. Tak jak by na jednym garze zakopci trochę i nie wiem jak to opisać, "burknie" troche bardziej niż reszta, a to i zasadniczo nie zawsze. (postaram się nagrać jakiś krótki filmik żeby zobrazować problem)

Jedyne co nie zostało wymienione to 3 głowice (jedna wymieniana w zeszłym roku, rozerwało ją)

Nie chce pchać się w zbędne koszty i na pałę wymieniać pozostałe 3 głowice. Moze ktoś z Was ma pomysł co tam może być jeszcze nie tak?

PS

Uważajcie komu dajecie pompę do regeneracji. Z moją pompą wiąże się historia taka, że byłą regenerowana w dwóch miejscach, najpierw w miejscowości Szymiszów, w zakładzie mechanizacji rolnictwa, gdzie (w moim odczuciu) zostałem oszukany. Zapłaciłęm 500 zł (podejrzanie tanio), szef zapewnił mnie, że zostały wymienione łożyska, uszczelki i sekcja tłocząca..... Pompa po założeniu działała gorzej niż przed regeneracją!  Zawiozłem ją do miejscowości Przywory, do PTI, tam rozebrali ją i co? sekcja tłocząca nie była nawet ruszana, wymienione były dwa łożyska na jakieś Chińskie gówno, uszczelki papierowe, do tego pompka zasilająca założona jakaś inna niż moja, też chińszczyzna), musiałem zapłacić 1.2 tyś zł za regenerację "zregenerowanej" pompy.

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 07:27

kto ci robił wtryski ? sam czy dałeś komuś, głowice sie regeneruje i przy takim remoncie powinienneś dać na zakład do sprawdzenia, planowania. to co piszesz wskazuje problem z wtryskiwaczem albo z głowicą.
  • 0

#3 Darkowe1

Darkowe1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 510 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 09:11

Kiedy był remont robiony ? Na ciepłym kości tak samo jak na zimnym ?
  • 0

#4 LukaszRobin

LukaszRobin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 20:35

Kiedy był remont robiony ? Na ciepłym kości tak samo jak na zimnym ?

Remont był dwa tygodnie temu, potem czekałem na pompę, ciągnik po remoncie popracował może z 1h na jałowo .  Jak się zagrzeje to kopci malutko, są takie momenty gdzie wyrzuca więcej dymu.

Link do filmiku, po połowie widać te mmenty kiedy wyrzuca więcej dymu

https://youtu.be/rJMoFx9iQD8

• 0

#5 LukaszRobin

LukaszRobin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 21:16

kto ci robił wtryski ? sam czy dałeś komuś, głowice sie regeneruje i przy takim remoncie powinienneś dać na zakład do sprawdzenia, planowania. to co piszesz wskazuje problem z wtryskiwaczem albo z głowicą.

Wtryski były robione na warsztacie, tam gdzie regenerowali pompę.

Wydaje mi się też że dawka paliwa na pompie jest za duża, traktor pieruńsko szybko wchodzi na obroty, jak nigdy odkąd sięgam pamięcią, ale kosztem ciemnej chmury dymu w momencie wciskania gazu,

• 0

#6 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 21:34

to wtryski masz ok.
  • 0

#7 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 21:40

to go odpal i ustaw na 1600 obr. i niech chodzi na luzie , świerzo po remoncie może tak chodzić, ciężko i metalicznie . Tylko nie przegrzej go, bo po remoncie są duże opory.
Też tak może sie dziać jak go obciązaleś i dostaĺ temperatury, mogło go przytrzeć. Pierwsze godziny pracy tylko bez obciążenia i bez hustania się na gazie,
  • 0

#8 Darkowe1

Darkowe1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 510 postów

Napisano 03 marzec 2020 - 09:20

Od pal go i docieraj . Po remoncie i oleju może trochę wziąść zanim się wszystko nie dotrze :)
  • 0

#9 LukaszRobin

LukaszRobin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 04 marzec 2020 - 21:45

Faktycznie Panowie, po kliku godzinach zaczął chodzić równiutko, coraz lepiej, natomiast z kolektora wydechowego sączy się lekko olej napędowy....., zdjąłem kolektor, to na dwóch garach delikatnie paliwo na wydechu wypływa. Chyba się nie postarali z tymi wtryskiwaczami jednak , bo wygląda na to że dwa z czterech leją trochę....

• 0

#10 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 marzec 2020 - 22:07

to weź wszystkie na gwarancji, możesz je podłączyć do pompy i sprawdzić czy rozpylają, może też być problem w remoncie pompy, cóż mamy czasy oszóstów.
  • 0

#11 Darkowe1

Darkowe1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 510 postów

Napisano 04 marzec 2020 - 22:17

Można by je sprawdzić wezykami . Ale tak jak radzi Vademecum zawieź to na gwarancję i po sprawie
  • 0

#12 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 marzec 2020 - 15:48

najpierw sprawdź jak rozpylają bo może sie okazać problem gdzie indziej
  • 0

#13 henryk

henryk

V.I.P

• Użytkownik
  • 1024 postów

Napisano 05 marzec 2020 - 18:24

ja zawsze po remoncie wiedziałem że pierwsze 50 godzin traktor chodzi na wolnych lekko podwyższonych obrotach ,powiedzmy 800-900/min,..zawsze było potem wszystko w porządku.

• 0

#14 LukaszRobin

LukaszRobin

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów

Napisano 28 marzec 2020 - 21:10

Radą Vademecum sprawdziłem głowice. Ogólnie trzy były stare, jedna nowa. Zalałem nafty w gniazda zaworów, i tylko jedna głowica trzymała i to odziwo nie nowa, tylko jedna ze starych. Nowa była kupiona za ponad 300 zł, kompletna głowica, nafta zalana i od razu puściła , takie gunwo teraz robią. Głowice poszły do regeneracji, zapłaciłem 690 zł za wszystkie.

Ciągnik dalej wyrzucał mi paliwo ale chodził równiutko, więc zadzwoniłem do tych misiaków co mi regenerowali wszystko i....ich radą wywaliłem podkładki miedziane które wchodzą w gniazda wtrysków, bo podobno wtedy może być sytuacja że wtrysk rozpyla, ale minimalnie za wysoko, paliwo ścieka i dymi i faktycznie zadziałało ! teraz nie dość że chodzi równo to kopcenie nawet na względnie zimnym silniku ustało, wydech jest suchy. Teraz po ok 10 h docierania na sucho, zacząłem jeździć samym traktorem, jeszcze w przedziale 1000 - 1400 obrotów lekko nierówno pyrka, między 1400 a 1600 chodzi znowu równo, mam nadzieję że w późniejszej fazie docierania się to straci, wyżej na razie go nie kręcę jak 1600.

Dzięki wszystkim za rady!

• 0

#15 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 28 marzec 2020 - 21:15

właśnie, nowe nie znaczy dobre. Troche czasu a powinno sie poprawić, ale jak sie nie polrawi to cza szukać dalej.
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: c360, pompa wtryskowa, silnik

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych