Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wszyscy prócz rolników liczą straty w dochodach. Problemy ze sprzedażą żywca spadające ceny w skupach, zamykanie granic,to też jest ograniczenie w zyskach a gdzie mowa o rekompensatach. Czy ktoś wie gdzie są opisywane w/w problemy- czy wybrańcy do izb rolniczych zgłaszają  niezadowolenie rolników czy też się barykadują?

• 3 weeks later...
Posted

Temat bez większego zainteresowania. Czy coś wiadomo o rekompensatach do spadających cen za żywiec wieprzowy? Miała być cena ponad 7 zł wagi żywej a tu spadek cen i skupu i zainteresowań hodowlą, co będzie później ...

Posted

u mnie śląskie kolega sprzedawał do młyna żyto to dał mu po 52 a pszenżyto na razie nie biorą jeczmień trzyma się w cene jakieś 700 za tone trzeba dać ja sprzedałem w starym roku gdzieś początek grudnia to wołałem po 800 i dostałem. jeszcze jak w tym roku bedzie susza to bedzie całkowicie do bani a wszystko się zapowiada że tak bedzie .....

Posted

prawda, że może być sucho, i z tą ceną jest tak jak ktoś na miejscu potrzebuje to se policzy ile.transport kosztuje i nieraz więcej lepiej dać na miejscu niż robić np. 300 km.

Dziś oglądaĺem ten mój jęczmień i dobrze wygląda, stety muszę czekać na klijenta. Trzymać bądź ile też sie nieda, ryzyko robala, choć w grudniu pryskałem wszystko profilaktycznie.