Adams Posted March 18, 2020 Report Posted March 18, 2020 Witam!Posiałem jesienią pszenżyto ozime, niestety nie miałem możliwość wykonać żadnych oprysków przed zimą. Wyrosły chwasty, brak mrozu sprawił że zimą nie umarły. Przyszła wiosna a mi w pszenżycie buja głuchy owies, rumianek, chabry i repucha. Jaki środek polecacie w tej sytuacji? Aby działał na chwasty jedno i dwuliścienne oraz nie był przesadnie drogi. Dodam że powierzchnia pola to ok 5ha.Z góry dziękuję za odpowiedź Quote
Vademecum Posted March 18, 2020 Report Posted March 18, 2020 jak chwasty przerosły zboże to masz marne szanse by cokolwiek je powstrzymało Quote
Adams Posted March 18, 2020 Author Report Posted March 18, 2020 jak chwasty przerosły zboże to masz marne szanse by cokolwiek je powstrzymałoNie no to zboże jest górą, ale chwastów jest dużo. Quote
Vademecum Posted March 18, 2020 Report Posted March 18, 2020 przeciwko jednoliściennym najlepszy jest axial, a dwu- był lintur,a teraz sam szukam bo przez dwa lata nie mam dobrych doświadczeń - gold próbowałem ale to dzaidostwo , prubował będe mieszanke pixxaro z dodatkiem lumeru bo samo pixxaro też nie wyszło ciekawie. Quote
simson54 Posted March 18, 2020 Report Posted March 18, 2020 huzar dobry ewentualnie lancet ja bedę pryskał w tym roku huzarem Quote
Vademecum Posted March 18, 2020 Report Posted March 18, 2020 huzar u mnie porażka, lancet też prubowałem i lipa - Na tą chwilę Linturowi nic nie doruwnuje. Mocarz ma sporo dikamby, wybrałem go do stosowania w owsie- powinien sprawdzić się w jarych. Quote
Recommended Posts