Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć mam kilka pytań odnośnie hamolcow w 60tce które nie działały od x lat

Wymieniłem z prawe stronie cylinderek bo odpowietrznik się urwał więc musiałem rozebrać prawa stronę, dałem obydwie nowe pompki, lewej strony nie ruszałem, odpowietrzyłem i b. dobrze hamowały.

Teraz nagle coś jest nie tak, płyn uciekał przez włącznik stop, zasleoilem to nic nie cieknie ale hamulce są słabe bardzo słabe, hamować hamuje ciągnik się zatrzyma owszem ale koła się nie zblokują, są bardzo słabe, lewe koło hamuje lepiej jak prawe.

Pedały ciężko się wciskają (ale nie dlatego że są zatarte czy coś, jak nie ma płynu chodzą lekko, sprężyna zdjęta od pneumatyki).

Wcześniej zalany był DOT 4 teraz wymieniłem na R3 nie wiem czy to ma różnicę ale zalaelm tak jak karze insteukcja. Proszę o jakieś porady i sugestie

Posted

marcink90 pisze  -  hamolcow  z prawe stronie, zasleoilem,  zalaelm tak jak karze insteukcja.  Znajdź mechanika bo z taką wiedzą w pisaniu i czytaniu, sam nie naprawisz na odległość.