Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem z moją 60tką albowiem z niewiadomych mi przyczyn tnie oponę z lewej strony .Nie pokarzę wam zdjęcia bo chyba nie można tu wkleić .Spróbuje to jakoś opisać . Jak mamy na kole v-ki to jedna odnoga jest zdarta do drutow a druga nie tknięta .przednie opony też tnie obie . Ja założyłem opony samochodowe i po 3 miesiacach opony nie ma .Mam teź problem z luzami na kierownicy .Są tak duże że mogę zrobić cały obrót nie skręcając . Czego może być to przyczyna ? Pomocy !!!!!

Posted

w 360 ścieranie jednego klocka w oponie diagonalnej na tyle to norma, nic z tym nie zrobisz, no chyba że zainwestujesz w radialki
luz na kolumnie da się skasować, po prawej masz śrubę z wycięciem na śrubokręt oraz kontrą, wystarczy skręcić do pożądanego stanu

• 1 month later...
Posted

Z mojej obserwacji wynika że w przodzie wszyscy mają zbieżność u ciągnika po 3 cm,(nie przesadzam) a powinno być 3 mm,wiem co piszę 10 lat byłem diagnostą,natomiast z tyłu przyczyną może być niewłaściwe ciśnienie.,-pozdrawiam.

Posted

Z mojej obserwacji wynika że w przodzie wszyscy mają zbieżność u ciągnika po 3 cm,(nie przesadzam) a powinno być 3 mm,wiem co piszę 10 lat byłem diagnostą,natomiast z tyłu przyczyną może być niewłaściwe ciśnienie.,-pozdrawiam.

dopóki nie skasujesz luzu kierowniczego to zbieżności nie da się ustawić ,jeśli ktoś ma inne zdanie to gratuluję.