Jump to content

Recommended Posts

Posted
Cześć szybkie pytanie, podłączyłem nowy wskaźnik oraz czujnik w 255, dałem + z bezpieczników do wskaźnika i drugi przewód z wskaźnika do czujnika. Wskaźnik nic natomiast nie "dryga" po odpaleniu i jeździe, jeździłem na pusto i nie mam termostatu, gdy zetknę przewód od czujnika do masy to wskazówka wchodzi na czerwone pole czy wszystko jest ok? Czy może być tak że bez termostatu nie łapie w ogóle temperatury dlatego wskazówka nic się nie unosi??
Posted
A sorry przeoczyłem. Jak jeździsz na pusto może mieć problem z rozgrzaniem w mtz bez termostatu ciężko żeby coś podskoczylo A mf ma bardzo dobry układ chłodzenia. Załóż termostat
Posted
On tam niema wielmiego zakresu, żeby coś pokazać to cza go porządnie zgrzać. Też zwróć uwage czy jest totalnie na dnie , czy po włączeniu coś drga. możesz wziąć czujnik przy traktorze do garczka i włączyć grzałke do herbaty i wtedy zobaczysz jak zacznie gotować czy pokaże czeewone czy nie.
Posted

Zastanawia mnie jeszcze fakt czemu nowy czujnik ma 3 wtyki a stary miał tylko 2?

Nowy ma "+" (tu dałem z bezpieczników prąd) "S" tu dałem przewód do czujnika, i "-" to dałem do masy ciągnika.

Posted
to może stąd problem, jak inny czujnik to powinien być inny wskaźnik. Musisz mieć pare pasującą do siebie. Najpierw weź go do gorącej wody sprawdzić jka nie zadziała to szukaj czujnika takiego jaki był.
Posted
Raczej to czujnik, wykręciłem go wziąłem przewód rozruchowy do masy ciągnika, na drugim końcu ścisnąłem czujnik podłączyłem przewód od wskaźnika i włożyłem w gotująca wodę-nic się nie stało wskaźnik nie drgnął. Wykręciłem więc czujnik z 4514 i podmieniłem, po wlozeniu w wodę wskaźnik podszedł prawie pod czerwone pole. Znaczy się winny jest czujnik, wskaźnik działa