Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jeżeli ktoś z Państwa z rejonu podkarpacia i pobliskich województw jest zainteresowany założeniem instalacji fotowoltaicznej na budynku gospodarczym i chciałby się dowiedzieć jak to wygląda, jakie są udogodnienia na tą chwile (dotacje, ulgi) i jakie my, jako posiadacze tej instalacji czerpiemy z tego korzyści to zapraszam do kontaktu prywatnego. 

post-8610-0-73231900-1590150958_thumb.jpg

• 1 month later...
Posted

Ale Pan trafił z zapytaniem.

Od 22.07 nowe zasady i nowa kasa.

do otrzymania 20% zwrotu (max. 15 tyś zł) za instalacje prosumenckie od 10 do 30kW lub

13% zwrotu (max. 25 tyś zł) za elektrownie od 30,1 do 50kW

rozliczenie energii - ulga 70%

do tego premia 10.000 za montaż pompy ciepła

kto chętny ?

Piotr

603 339 208

Kórnik k/ Poznania

• 1 year later...
  • 1 month later...
Posted

Dwa lata temu też się zastanawiałem nad fotowoltaiką i pompą ciepła. Ostatecznie zdecydowałem się na rębak. Teraz chyba więcej argumentów przemawia za rębakiem niż za pompą ciepła, jak dwa lata temu. Pozdrawiam!

Posted

Prowadzę spore gospodarstwo i jakiś czas temu zdecydowałem się na montaż paneli fotowoltaicznych. Zaufałem firmie SPR Polska z Czerska. Panowie bardzo doświadczeni (18 lat w branży), dzięki czemu bardzo pomogli mi w staraniach o dofinansowanie. Warto postawić na sprawdzonych ludzi, także polecam SPR Polska, gdyby ktoś się zastanawiał nad fotowoltaiką. 

Posted

Na chwilę obecną koszt pompy ciepła jest bardzo wysoki dla nas, można wziąć w kredycie, ale nie wszyscy chcą się kredytować i spłacać kilkanaście lat. Zawsze piec na ogrzewanie oraz opał kupowało się za gotówkę, niedługo niestety będziemy zmuszenia założyć pompy, ale z czego para z emeryturką zaledwie ponad 1000zł kupią pompę?

Posted

może prawda była taka, że zalał nas tani węgiel ze wschodu a nasz lepszy węgiel niemógł znajść nabywcy, teraz kilka set procent cza dać więcej za tone.

W przyoadku żywności też tak może być, bo pszenica z ukrainy zalewa polske , będzie tanio przez rok, a za rok niebędzie co jeść. Nasz rząd położył górnictwo, teraz zobaczymy co zrobi z rolnikami

• 1 month later...
Posted

kolego cókier z 2.5 zł poszedł na 8 zł

cbleb z około 2 na 3 zł.

Pszenica w zeszłym roku 800 zł za tone, dziś 1300, a saletra amonowa z 1200 na 5 - 6 tysięcy.

Chleb wzędem cukru powinien kosztować 7 zł, a tona pszenicy 2500.

Wtedy będzie jak w zeszĺym roku.

Węgiel również z 8 stówek mógł pójść na 3 000 ?????

Puki co to pośrednicy i rządzący chcą okraść rolnika. Sam sobie odpowiedz czy jest drogo czy tanio.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ja uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie. Nie tylko ma pozytywny wpływ na środowisko, ale to także możliwość zaoszczędzenia pieniędzy. Chcę znaleźć firmę, która zrobi to profesjonalnie i szybko. Słyszałam o SPR-Polska, podobno spełnia te wymagania i mają wiele pozytywnych opinii. Znacie? Korzystaliście kiedyś z ich usług?

• 2 weeks later...
Posted

Witam, czy ktoś z was słyszał o taki fakcie, że do pompy ciepła może być tylko ogrzewanie podłogowe? Ktoś mi to ostatnio sprzedał i się zapierał i koniec kropka, zwykłych kaloryferów nie może być, a według mnie co za różnica? No wiadomo na podłogówce mniej wody w obiegu , ale czy poza tym coś więcej?

• 5 weeks later...