Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam planuje budowe kurnika z płyt obornickich(warstwowych) 100 lub 120mm, o wymiarach 6x12m i wysokości min.2.3m z dachem jednospadowym. Grzędy, gniazda z drewna, max dwa okna i narazie jedne drzwi plus wyjście dla kur.

Konstrukcja nośna drewniana.

Narazie jeden wybieg ok 1200m² gęsta siatka leśna plus siatka na góre. .Co o tym myślicie? Jakie macie sugestie.

Czy da się gdzieś znaleść jakieś plany i tp. podobnej inwestycji? Końcowa ilość niosek to 350szt.

• 2 months later...
Posted
Ja mam kurnik zbudowany na stalowej konstrukcji z profili 60x60 ale tylko dlatego że zostało mi trochę takiego materiału po innej inwestycji i postanowiłem to wykorzystać. Konstrukcją jest obora deskami 2cm. Niedługo będę ocieplał to wełną mineralną i przykrecał kolejną warstwę desek zewnętrznych, tym razem heblowanych z racji tego że zależy mi na estetyce :) Mam jedno wejście dla kur i drugie dla siebie. Wentylacja na dwóch naprzeciwleglych ścianach w postaci kratek otwieranych lub zamykanych w zależności od potrzeb i jedno duże okno od wschodniej strony. Generalnie Twój pomysł jest ok natomiast co do planów, jeśli nie czujesz się na siłach żeby samemu coś wyrysować, przejrzyj filmiki na YT, napewno znajdziesz informacje które Ci pomogą.
  • 1 year later...
Posted

Witam planuje budowe kurnika z płyt obornickich(warstwowych) 100 lub 120mm, o wymiarach 6x12m i wysokości min.2.3m z dachem jednospadowym. Grzędy, gniazda z drewna, max dwa okna i narazie jedne drzwi plus wyjście dla kur.

Konstrukcja nośna drewniana.

Narazie jeden wybieg ok 1200m² gęsta siatka leśna plus siatka na góre. .Co o tym myślicie? Jakie macie sugestie.

Czy da się gdzieś znaleść jakieś plany i tp. podobnej inwestycji? Końcowa ilość niosek to 350szt.

Posted
Planując inwestycję w kierunku rozwoju lub rozbudowy hodowli, zwłaszcza wszelkiego drobiu, warto zasięgnąć informacji u kogoś zaufanego, kto już ma istniejącą fermę, bądź wśród firm zajmujących się kompleksowym wyposażeniem ferm... Znają się na rzeczy, doradzą, przygotują wycenę no i oczywiście podejmą się realizacji. Osobiście polecam Fermo.Pl. Profesjonaliści, dobre i rzetelne wykonanie.
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...