Jump to content

Recommended Posts

Posted

weidemann 3004 to taka ładowarka, zresztą bardzo fajna.

post-1915-14224791564171_thumb.jpg

Kopcenie na niebiesko to nigdy nie myślałem że coś takiego może być w takiej ładowarce, miałem to w osobówce wtedy była diagnoza na turbinę. Regeneracja turbiny i koniec problemu.

Ale jaki ty masz silnik w tym ładowczu, bo robili go z wieloma różnymi typami silników.

Posted

witam' date=' weidemann 3004 d/d kopci na niebiesko po rozgrzaniu oraz stukaja zawory, co to moze byc?

pozdrawiam

[/quote']

co z tymi stukami nastąpiły nagle czy tak sobie stuka od dawna

niebieski dym to zwykle lejące końcówki

Posted

weidemann 3004 to taka ładowarka' date=' zresztą bardzo fajna.

Kopcenie na niebiesko to nigdy nie myślałem że coś takiego może być w takiej ładowarce, miałem to w osobówce wtedy była diagnoza na turbinę. Regeneracja turbiny i koniec problemu.

Ale jaki ty masz silnik w tym ładowczu, bo robili go z wieloma różnymi typami silników.

[/quote']

Dzięki za wiadomość bo aż wstyd się ożyznać ale nie wiedziałem co to jest:shy:

Posted

witam jest to silnik diesla o mocy 50 km chlodzony powietrzem. nagle zaczal stukac oraz kopcic na niebiesko. podejrzewam ze dostal sie diesel do silnika poniewaz jest jeszcze raz tyle oleju ile powinno byc i do tego jest bardzo rzadki.

objawy sa takie, iz odpala normalnie, lecz po ok 5 minutach zaczyna strasznie kopcic i stukaja zawory.

czy to mozliwe ze dostala sie ropa do komory silnika?

Posted

moim skromnym zdaniem nie jest to zadne przepuszczanie moze to byc awaria pompki wspomagajacej ktora pompuje rope do pompy paliwowej podejrzewam ze zbiornik paliwa masz po lewej stronie w nadkolu jezeli tak to musi byc pompka tez mialem kopcenie i sie okazalo ze to to.mozesz to sprawdzic odlaczajac przewod od tej pompki i zasilic silnik ropa z karnistra

Posted

z tego co piszesz nic nie rozumiem

fakt że ropa może sie dostawać z pompy do silnika

ale tu jest jeszcze coś więcej bo PUKA

Posted

sprawdz najpierw to. i najlepiej bylo by ustawic wtryskiwacze. jezeli to zrbisz i bedzie dalej to pukanie to niestety trzeba zdjac glowice i szukac czy nie jest peknieta

odrazu tez ustaw pompe bo moze nie rowno podawac paliwo na poszczegolene sekcje(wtryskiwacze) nie jest to wielki kosz a zawsze nie trzeba bawic sie ze zdejmowaniem glowicy