kamil120 Posted August 13, 2020 Report Posted August 13, 2020 Cześć, jestem nowy na forum, dostałem schedę po rodzicach i nie ogarniam... muszę kupić nowe opony do dwóch traktorów, koszmar na pewno będzie cenowo, ale może gdzieś kupowaliście, taniej będzie? Quote
Vademecum Posted August 14, 2020 Report Posted August 14, 2020 opony to wydatek na lata , lepiej kupić z pewnego źródła żeby w razie reklamacji nie bylo problemów. Cenowo wiele nie naszalejesz. Wazne jest jakie wybrać. Quote
simson54 Posted August 15, 2020 Report Posted August 15, 2020 ja kupiłem nie dawno opony firmy TRAYAL i jestem jak na razie z nich zadowolony kupiłem je do ciągnika c 330 dałem 1500 zł nie raz jest tak że jak dołożysz stówe albo dwie to kupisz komplet przód i tył plus dentki tylko trzeba poszukać Quote
izydor6280 Posted August 16, 2020 Report Posted August 16, 2020 świetny wybór, jedne z najtańszych opon, szeroki klocek i twarda mieszanka nie wróżą dobrej przyczepności, przekonasz się o tym nawet na mokrej trawie, nie wspominając już o pracy w polu kubusjettaII 1 Quote
karol390 Posted August 18, 2020 Report Posted August 18, 2020 Powiem Wam szczerze, że jest to spory problem, jeśli chodzi o opony o traktora, bo bardzo ciężko znaleźć odpowiednią ofertę. Koniecznie trzeba rozejrzeć się za jakimiś ciekawymi propozycjami online. Podobno łatwo można dobrać. Quote
kamil120 Posted August 18, 2020 Author Report Posted August 18, 2020 Dzięki, nie spodziewałem się takiego odbioru. no właśnie wiem, że będzie to wydatek na lata, to nie chce byle czego kupić. W agro handlu szukałem, a jeszcze gdzieś patrzycie? Bo nie mam rozeznania, a dwa zestawy to kasa pójdzie. Quote
Sebe1033 Posted August 18, 2020 Report Posted August 18, 2020 handlopex cenowo korzystnie bo dostarczają do wulkanizacji , a i dowożą na podwórko . A dlaczego dwa zestawy naraz musisz czy chesz jak całe a łyse to kup do jednego zawsze mniej "boli" a i można lepsze kupić , a jakie ciągniki masz ? Kupowałem cultory dość dobre i co ważne szerokość taka jak w rozmiarze bo są i tańsze ale bieżnik węższy , a w każdej balon się zgadza zawsze z rozmiarem tylko właśnie bieżnik szerokość inna . Zależy do czego ciągnik ma być używany i jak długo bo lepsze są radialki ale cena inna za dwie radialki kupisz 3 diagonalne . A co do ceny sąsiad miał podjechane opony w ciągniku jedna pękła to kupił najtańszą jakąś to uwaga nówka ma niewiele więcej wysokości bieżnika .... jeszcze nie widziałem nowej opony na 2-2,5 cm klocka ale chociaż do starej pasuje Quote
ali Posted August 19, 2020 Report Posted August 19, 2020 Nowe używane.podaj rozmiar to coś zaradzimy Quote
fran10 Posted August 20, 2020 Report Posted August 20, 2020 cześć, ogarniałem stamtąd, co piszesz, jeden zestaw 4.00-4 wersja as granit do bizona i nieźle wyszło, dało się przeżyć. jeszcze są portale aukcyjne, ale akurat agro handel u mnie wtedy wyszedł najlepiej, a to było 2-3 lata wstecz. no tak, opony wydatek na lata, ale w takim zestawieniu lecą koszta Quote
radzija Posted August 20, 2020 Report Posted August 20, 2020 hej chętnie też pomoge, jakie potrzebne są te opony? ogólnie to udało mi się kiedyś coś w Hurcie Opon dorwać (w sklepie takim) , no ale innych nie sprawdzałam. teraz narzeczony będzie ogarniał jednak, nie ja sama, bo za dużo mieszania. a mamy zetora 11741 Quote
kamil120 Posted August 20, 2020 Author Report Posted August 20, 2020 hurt opon? a co to za sklep? Mają jakieś raty? nie napisałem? potrzebne mi są 2 zestawy, bo oba muszę puścić w obieg, mam sporo do zebrania, dwa pola jednym nie da rady, jak przeliczyć hektary ojca. jeden to john Deere 1120, na przód potrzebne 7.50-16, tył 13,6-36 , a drugi Lamborghini 115 Formula potrzeba 14.9R28 przód 16.9R38 tył. Quote
radzija Posted August 21, 2020 Report Posted August 21, 2020 Mają, mają. znajdź w sieci sobie te stronę to będziesz widział. do johna deerre na pewno mają, ale i do drugiego co podajesz też mają. nie wiem jak to z ratami dokładnie musisz się dopytać ale na pewno da się to jakoś przełknąć. Quote
karol390 Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 hurt opon? a co to za sklep? Mają jakieś raty? nie napisałem? potrzebne mi są 2 zestawy, bo oba muszę puścić w obieg, mam sporo do zebrania, dwa pola jednym nie da rady, jak przeliczyć hektary ojca. jeden to john Deere 1120, na przód potrzebne 7.50-16, tył 13,6-36 , a drugi Lamborghini 115 Formula potrzeba 14.9R28 przód 16.9R38 tył. kolega miał chyba na myśli hurtopony.pl - sam kupowałem tam kilkukrotnie i nigdy nie miałem żadnych problemów Quote
Barcz5 Posted November 5, 2020 Report Posted November 5, 2020 A ktoś korzystał z was z mobilnej wulkanizacji? Niedawno natknąłem się na taką usługę warsztatu w Bydgoszczy https://autobydgoszcz.pl/Wulkanizator podjeżdża do was z gotowym sprzętem i zmienia wam opony raz dwa. Chyba fajna opcja na czasy pandemii. Nie musicie czekać w kolejce do warsztatu.. Quote
Vademecum Posted November 5, 2020 Report Posted November 5, 2020 na czasy pandemi najlepsze rozwiązanie to samemu działać Quote
izydor6280 Posted November 6, 2020 Report Posted November 6, 2020 dokładnie, szczególnie że wieczory długie a większość już niemal zakończyła prace w polu Quote
henryk Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 Przepraszam że podpinam się pod temat,ja mam przy 60-ce tylne opony 20 letnie ,,stomil Olsztyn'' i chciałbym je dać do bieżnikowania ale nie wiem gdzie,może ktoś coś wie,te moje opony są diagonalne , nic nie poniszczone oprócz zdartego bieżnika ,mają po 22 klocki na oponie,te nowe teraz to nawet niektóre tylko 19-wg. mnie to bardzo rzadko,liczę na poradę -pozdrawiam. Quote
ali Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 W PRZEMYŚLU robią nalewki bo chciałem im trochę łysych radialek sprzedać . tel niestety nie zapisałem. Quote
izydor6280 Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 daruj sobie nalewanie, opona będzie tak twarda że o uciągu będziesz mógł pomarzyć, nie wspomnę już o samym komforcie jazdy Quote
Kolasa9 Posted June 2, 2023 Report Posted June 2, 2023 Opony do traktora, ciągnika i innych pojazdów rolniczych zamawiałem na https://www.hurtopony.pl/rolnicze.html. Plus jest taki, że masz dobrych producentów w jednym miejscu, zamawiasz i oni Ci dostarczają i największy plus, że tanio. Quote
Recommended Posts