Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, jestem nowy na forum, dostałem schedę po rodzicach i nie ogarniam... muszę kupić nowe opony do dwóch traktorów, koszmar na pewno będzie cenowo, ale może gdzieś kupowaliście, taniej będzie? 

Posted

ja kupiłem nie dawno opony firmy TRAYAL  i jestem jak na razie z nich zadowolony kupiłem je do ciągnika c 330  dałem 1500 zł nie raz jest tak że jak dołożysz stówe albo dwie to kupisz komplet przód i tył plus dentki tylko trzeba poszukać 

Posted

Powiem Wam szczerze, że jest to spory problem, jeśli chodzi o opony o traktora, bo bardzo ciężko znaleźć odpowiednią ofertę. Koniecznie trzeba rozejrzeć się za jakimiś ciekawymi propozycjami online. Podobno łatwo można dobrać.

Posted

Dzięki, nie spodziewałem się takiego odbioru. no właśnie wiem, że będzie to wydatek na lata, to nie chce byle czego kupić. W agro handlu szukałem, a jeszcze gdzieś patrzycie? Bo nie mam rozeznania, a dwa zestawy to kasa pójdzie. 

Posted

handlopex cenowo korzystnie bo dostarczają do wulkanizacji , a i dowożą na podwórko .

A dlaczego dwa zestawy naraz musisz czy chesz jak całe a łyse to kup do jednego zawsze mniej "boli" a i można lepsze kupić , a jakie ciągniki masz ?

Kupowałem cultory dość dobre i co ważne szerokość taka jak w rozmiarze bo są i tańsze ale bieżnik węższy , a w każdej balon się zgadza zawsze z rozmiarem tylko właśnie bieżnik szerokość inna .

Zależy do czego ciągnik ma być używany  i jak długo bo lepsze są radialki ale cena inna za dwie radialki kupisz 3 diagonalne .

A co do ceny sąsiad miał podjechane opony w ciągniku jedna pękła to kupił najtańszą jakąś to uwaga nówka ma niewiele więcej wysokości bieżnika :o .... jeszcze nie widziałem nowej opony na 2-2,5 cm klocka  :o ale chociaż do starej pasuje  :lol:

Posted

cześć, ogarniałem stamtąd, co piszesz, jeden zestaw 4.00-4 wersja as granit do bizona i nieźle wyszło, dało się przeżyć. jeszcze są portale aukcyjne, ale akurat agro handel u mnie wtedy wyszedł najlepiej, a to było 2-3 lata wstecz. 

no tak, opony wydatek na lata, ale w takim zestawieniu lecą koszta

Posted

hej chętnie też pomoge, jakie potrzebne są te opony? ogólnie to udało mi się kiedyś coś w Hurcie Opon dorwać (w sklepie takim) , no ale innych nie sprawdzałam. teraz narzeczony będzie ogarniał jednak, nie ja sama, bo za dużo mieszania. a mamy zetora 11741

Posted

hurt opon? a co to za sklep? Mają jakieś raty? 

nie napisałem? potrzebne mi są 2 zestawy, bo oba muszę puścić w obieg, mam sporo do zebrania, dwa pola jednym nie da rady, jak przeliczyć hektary ojca. jeden to john Deere 1120, na przód potrzebne 7.50-16, tył 13,6-36 , a drugi Lamborghini 115 Formula potrzeba 14.9R28 przód 16.9R38 tył. 

Posted

Mają, mają. znajdź w sieci sobie te stronę to będziesz widział. do johna deerre na pewno mają, ale i do drugiego co podajesz też mają. nie wiem jak to z ratami dokładnie musisz się dopytać ale na pewno da się to jakoś przełknąć. 

• 2 months later...
Posted

hurt opon? a co to za sklep? Mają jakieś raty? 

nie napisałem? potrzebne mi są 2 zestawy, bo oba muszę puścić w obieg, mam sporo do zebrania, dwa pola jednym nie da rady, jak przeliczyć hektary ojca. jeden to john Deere 1120, na przód potrzebne 7.50-16, tył 13,6-36 , a drugi Lamborghini 115 Formula potrzeba 14.9R28 przód 16.9R38 tył. 

kolega miał chyba na myśli hurtopony.pl - sam kupowałem tam kilkukrotnie i nigdy nie miałem żadnych problemów

• 2 weeks later...
Posted

A ktoś korzystał z was z mobilnej wulkanizacji? Niedawno natknąłem się na taką usługę warsztatu w Bydgoszczy https://autobydgoszcz.pl/

Wulkanizator podjeżdża do was z gotowym sprzętem i zmienia wam opony raz dwa. Chyba fajna opcja na czasy pandemii. Nie musicie czekać w kolejce do warsztatu..

Posted

Przepraszam że podpinam się pod temat,ja mam przy 60-ce tylne opony 20 letnie ,,stomil Olsztyn'' i chciałbym je dać do bieżnikowania ale nie wiem gdzie,może ktoś coś wie,te moje opony są  diagonalne , nic nie poniszczone oprócz zdartego bieżnika ,mają  po 22 klocki na oponie,te nowe teraz to nawet niektóre tylko 19-wg. mnie to bardzo rzadko,liczę na poradę -pozdrawiam.

• 2 years later...