Jump to content

Recommended Posts

Posted

Doleczyć całkowicie się da ale jedynie jeśli stosujesz środki konkretnie na łupież pstry. Nie da się tak zupelnie wyleczyć tego za pomocą środków na łupież tradycyjny takich jak nizoral. W niektórych aptekach pewnie polecą Ci clotrimazolum ale maśc ta taka tania nie jest i nie ma odpowiednich składników antygrzybiczych do usuwania tej dolegliwosci.

Sam się z tym bujałem ale na szczęście natrafiłem na dobrego dermatologa, który podsunął mi odpowiednie środki

https://www.trustedcosmetics.pl/szampon-na-lupiez-pstry-pityver-skuteczne-rozwiazanie/

Stosowałem je jakiś miesiąc i na szczęście łupież pstry nie nawrócił. 

• 2 weeks later...
Posted
Nie miałam nigdy, ale na pewno odradzam wszystko na sterydach. Ważne jest częste mycie i natłuszczanie skóry. Pomocny będzie salicylol w niskim stężeniu do kupienia w aptece w formie oleju. Bakterie kwasu mlekowego wewnętrznie i na zmiany skórne, oraz odsyłam do poczytania o jodzie. Do szamponu można dodać naturalnych olejków eterycznych np. Z drzewa herbacianego lub innych o podobnym działaniu. Myć, natłuszczać, myć natłuszczać... Są różne mydła siarkowe itp. Mniej cukru, więcej kiszonej kapusty i witaminki.