zabekprk Posted September 3, 2020 Report Posted September 3, 2020 Jakie mogą być koszta związane z wysyłkami kurierskimi. Mam trochę towaru i elementów do sprzedaży i pewnie będzie to wysyłane kanałem kurierskim. Z tego co analizowałem to na rynku jest dosyć dużo ofert, pytanie czy oprócz ceny różnią się czymś w sposób istotny? Quote
Vademecum Posted September 3, 2020 Report Posted September 3, 2020 koszty ustalaj z firmami, a różnice to kwestia przypadków Quote
Tuzon Posted September 4, 2020 Report Posted September 4, 2020 W większości przypadków koszta są zbliżone do siebie: z niewielkimi wyjątkami. Nie wiem jaka to będzie ilość, ale może zastanów się nad jakąś umową B2B z firmą kurierską: wówczas stawki są zwykle trochę korzystniejsze.Warto również zastanowić się nad brokerami: czyli pośrednikami. Jest trochę tego. Podajesz parametry paczki, na tej podstawie generują koszta w poszczególnych firmach kurierskich. Możesz też od razu za ich pośrednictwem zamówić. Sprawdź np tutaj: https://www.kurjerzy.pl/zamow-kuriera Quote
Recommended Posts