Jump to content

Recommended Posts

Posted
Zastanawiam się nad kupnem ciągnika od 70-80km, myślałem nad Ursusem 5314, zetorem 7745, John Deerem 2650 i case 845. Napiszcie cos o tych ciągnikach, jak się sprawują czy nie sa awaryjne i który polecacie na 15 ha. Z góry dzięki.
Posted

więc tu zwrotność i ekonomiczny silnik

na moje to ursus chyba że ten case jaki to ciągnik ?

Posted
Ursus to nie bardzo nie będziesz go chwalił ma przekaźnik na olej co trochę denerwuje Zetor drogi ale dobry jak zadbany Case wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Lecz nie wiem jak u niego ze spalaniem jest.
Posted

myślałem nad MF 3060 i też mógłby być, ale teho MF 3050 ciężko znalęźć, chyba ze Ty wiesz coś o takim ciągniku?

tylko z tego co wiem to 3050 to jedno napędowy a ja poszukuje 4x4.

Posted
MF może być bardzo niskie spalanie tylko nie kupuj ze skrzynią dynashift (32/32) najbardziej awaryjne skrzynie w MF-ach szukaj z prostą skrzynią 16/16 jeden bieg pod obciążeniem.
Posted
Witam.Wszystkie marki ciągników wybrałeś dobre do ewentualnego kupna sam musisz rozważyć który ciągnik z tych marek będzie dla ciebie najlepszy i najefektywniejszy.
Posted

te MF są też 4x4 to cała seria zobacz na tractordata i konedata dałbym Ci link również do innych tylko tu jakieś IDIOTYCZNE obyczaje panują :idea:

JD to oczywiście spoko traktory tylko spalanie jak zetory choć taka gładka czwórka to bardzo prosty traktor

ale tak jak Kolega wcześniej pisał sam musisz podjąć decyzję

Posted

A w ogóle nowe renówki (chodzi o traktory renault oczywiście) sprzedaje się na Polskim rynku?

Wybieram się na Polagre to aż muszę zobaczyć bo coś ostatnio któryś raz z rzędu słyszę to tych ciągnikach.

Posted

niema już tej marki została kupiona przez claas'a

a handluje nimi np. korbanek linka Ci nie dam ;)

• 3 weeks later...
Posted

Ojciec nie wiem czemu piszesz że dynashift najbardziej wadliwa skrzynia, jeżdżę 3120 z taką skrzynią któryś rok i nie ma problemu żadnego, jakiś czas był 3080 i też bez zarzutu, nie wyobrażam sobie bez tej skrzyni jazdy :P

3050 3060 i reszta występuje z napędem 2x4 i 4x4 ;)

Możesz popatrzeć za Same Explorer, miałem Same Lasera 110 i też fajny ciągnik, dużo oszczędniejszy jeszcze w paliwie jak MF, prosty bez elektryki a części bardzo tanio i to w serwisie ;)

Wszystko zależy co się komu podoba, ja osobiście teraz używam MF (3120 u ojca w gospodarstwie a w swoim mam 675) i sprawują sięnaprawe dobrze i nie obawiaj się wersji bogatej w wyposażenie, jeżeli ciągnik dobrze utrzymany to nic się nie powinno dziać no ale wiadomo różnie bywa z maszynami ;)

• 4 months later...