krawio5 Posted September 29, 2020 Report Posted September 29, 2020 Dzień dobry,Bardzo proszę o wyjaśnienie następującej kwestii.Kupiłem działkę od właścicielki która nabyła ja po roku 2005 i w akcie notarialnym wyraziła zgodę na wyjście i wjazd ekipy remontowej w celu konserwacji i napraw magistrali wodociągowej przeprowadzonej przez tą działkę przez poprzedniego właściciela działki.W akcie z 2005 roku brak jest zgodny byłego właściciela działki na zgodę na podłączenie do wodociągu który budował na koszt własny w 2003 roku.Czy mogę z racji nabycia w/w działki na własność podłączyć się do wodociągu którego właścicielem jest były właściciel kupionej przeze mnie w 2020 działki. Quote
Vademecum Posted September 29, 2020 Report Posted September 29, 2020 ale to zakręciłeś, róra jest jego ? ujęcie ? Generalnie właściciel działki jest właścicielem tego co na działce. Quote
krawio5 Posted September 29, 2020 Author Report Posted September 29, 2020 Faktycznie, chyba z nerwów wyszedł mi taki bełkot. Co do sprawy to poprzedni właściciel wykonał rozbudowę sieci za zgodą Wójta Gminy, dlatego sprzedając działkę w 2005 roku zabezpieczył się wpisując treść w akt o możliwości wejścia ekip remontujących na wspomnianą działkę bo w dalszym ciągu nikomu tej rozbudowanej sieci nie sprzedał. W dalszym ciągu jest jej właścicielem. Quote
Vademecum Posted September 30, 2020 Report Posted September 30, 2020 skoro ma wpis w akcie to już problem, ale skoro za zgodą gminy rozbudował to pytaj w gminie, w spółce wodociągowej. Quote
Recommended Posts