Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rolnik ze mnie mały, 10ha raptem i obrabiam ziemie dla sportu bardziej niż zysków (dopłaty wrzucam w nowy sprzęt). Mam stare zagonowe unii grudziądz i chcę je wymienić na obrotowe. Max co mogę w tej chwili wydać to 10 - 12k.

Posted

te polskie pługi idą ciężko, ale na siłe kupować obrotówke to zły pomysł. Popatrz na kuhn, huard.

Jak ma luzy na obrotnicy to cza remontować, jak ma zdarte piersi, odkładnice to też lipa, jak ma niektóre elementy nowe to też szkoda na to kasy bo żeby pług lekko i równo szedł musi mieć wszystkie elementy takie same. Jeszcze jedno, jak popatrzysz na korpusy to muszą iść idealnie równo. To co pokazaĺeś na foto to ostatni zadarty do góry - z tego nic nie będzie.

Posted

Dzięki za rady. Powiem szczerze, że rozglądam się już prawie rok za jakimś obrotowym 3/3+1 ale nic ciekawego się nie trafia. Co do luzu na obrotnicy to jak go najlepiej sprawdzić? ( próbować bujać pługiem jak jest podniesiony ? )

Posted
powiem ci że ladny i vario jest huard w kujawsko pomorskim za 11.800 hyba 3 +1 jak nie uciągnięty i elementy oryginalne to wart oglądnięcia ( linku nie wstawie ) siniarzewo , kuj - pom może go wyhaczysz na olx.
Posted

Kuj-pom to trochę za daleko dla mnie. Szukam czegoś w promieniu max 100km, bo dalej to i większy koszt transportu i dojechać trudniej.

Widzę, że w Dalkowie w łódzkim jest lemken opal 110 3x45cm za 12700 ale nie wiem czy wart tych pieniędzy.