Jump to content

Recommended Posts

Posted
Na temat podatku rolnego to za wiele się nie pomadruje. Mieszkam na terenie gdzi standardowym widokiem sa piękne lasy sosnowe i co za tym idzie słabe gleby. U nas norma to VI klasa gleby. Jedyna radość to taka że się podatku od takich gleb nie płaci. Uprawiam 14 ha a do opłacenia podatku mam za 0,89 hektara. Szkoda tylko, że jak rok suchy to wozem konnym można pod kombajn podjeżdżać bo tak słabo sypie:(
Posted

Szczerze to aż muszę się zainteresować bo nic u nas nie słyszałem. Albo uszło uwadze albo wcale tak duzo nie podnieśli. Musze zapytać rodziców.

Muzyk a przynajmniej dobrze pożytkują tą kasę, czy normalnie? tzn ile biorą to nie ma znaczenia bo i tak nic nie robią:)

Posted

podatek to trudny temat dla gmin ponieważ jak jest to gmina typowo rolnicza

a rada ustali niski podatek to dostaną niskie subwencje od Rostkowskiego

w ten sposób gmina traci podwójnie

jest projekt PSL'u zmieniający zasady naliczania podatku chodzi o przedłużenie

okresu z którego będzie naliczana średnia cena żyta

Posted

u nas w gminie orla jest najwyzszy odatek na podlasiu i teraz panowie rolnicy juz po podniesieniu obejzeli sie ze trzeba go obnizyc wiec zakladaja stowarzyszenie zeby walczyc z wojtem o calkowite umozenie pozdrawiam

Posted
Witam.Niestety podatek jest uzależniony od ceny żyta.Jestem w lepszej sytuacji bo na terenie mojej gminy jest sporo bogatych zakładów produkcyjnych,zresztą moja gmina jest w 10 tce najbogatszych gmin w Polsce ale nie podam jakato gmina bo zależy mi na anonimowości.Pozdrawiam.