MrDex Posted October 25, 2020 Report Posted October 25, 2020 Cześć.Właśnie zakończyłem remont swojej pierwszej przyczepy na ramie HL6011. Podwójne burty, koła TIR, wywrot na dwie strony.Zastanawiam się jakie jeszcze przyczepy mają tak masywne, bądź bardziej ramy od HL6011? Widziałem na bazie HL8011 robią wywrotki na trzy strony.Z rozrzutnika czarna białostocka robią przyczepki jednoosiowe - coś jeszcze da się przerobić na taką dwukółkę?Na jakie jeszcze przyczepy warto zwrócić uwagę, by kupić ramę, wyremontować i znaleźć kupca? Na jakie przyczepy aktualnie jest zapotrzebowanie u rolników?Liczyłbym na pomoc, a nie szyderczość użytkowników Quote
Vademecum Posted October 25, 2020 Report Posted October 25, 2020 wpisz se przyczeby na olx i zobaczysz. Jest tego masa, a tanio nie kupisz. Niema co kupować z wżerami i takimi gdzie już spoin nie widać. Podstawowa zasada jak patrzysz na rame to słabe są z ceowników , ale jak masz rame gdzie tył i pod siłownik jest wyższa i zniża się pod obrotnice to są mocne ramy.Sam czegoś szukam, mam D 44 z osiami od D 47A i skrzynia wlasnej roboty 5 ton pszenicy. Sztywna z papierami opłacane OC. Mam ładne podwozie z rozżótnika 6 ton tandem i mam kamaza z ładnym kiprem , efekt taki ze mi nic z niczym nie pasuje Tą D 44 chce sprzedać a na tandem dokupić skrzynie , ale pasi zeby była mocna i w wymiarach 2x4 - ceny około 5 tysi , robić też sie nie opłaca bo i materiał lichy. Idealny byĺby sam spód z siłownikiem a burty by sie zrobiło. Licząc koszty to taniej wyjdzie kupić ładnego mocnego tandema do odnowienia, ewentualnie z burtami do roboty. Ostatnio była taka rama górna ele 2.3 x 5 i to troche dużo. ze starów za 3 tysie nie kupi . Chcesz zarabiać na przyczepach to musisz mieć z pierwszej ręki coś bo tak to sie nie oppaca robić. Quote
Recommended Posts