Tuzon Posted November 3, 2020 Report Posted November 3, 2020 Czy Waszym zdaniem warto jest kupować mieszkanie w Lublinie obecnie jako lokate kapitału czy jednak poczekać na spadki cen nieruchomośći? I gdzie polecicie kupienie mieszkania? Quote
Monk Posted November 3, 2020 Report Posted November 3, 2020 Ceny mieszkań są podyktowane ceną materiałów ALE i robocizny. Koszty pracy raczej nie zmaleją (są jedne z najnizszych w Europie) dlatego nie ma co się spodziewać zbyt szybkiego „pęknięcia bański” i obniżki cen nieruchomości.Poza tym z uwagi na niskie stopy procentowe nie opłaca się inwestować w konta oszczędnościowe oraz lokaty. Opłacalne jest raczej zainwestowanie w nieruchomości. Ze swojej strony polecam realizacje tego dewelopera:http://www.luk.net.pl/ Obecnie ma kilka ciekawych inwestycji w Lublinie. Jak to na Północnej. Quote
Vademecum Posted November 3, 2020 Report Posted November 3, 2020 lepiej kupić używke np. w pobliżu uczelni i wynajmować studentom Quote
Jaga Posted November 5, 2020 Report Posted November 5, 2020 Zgadzam się z Vademecum. Jeśli wynajem to najlepiej kupić takie mieszkanie, w którym da się wyodrębnić jak najwięcej klitek-pokoi i na pokoje studentom/robotnikom. Myślę jednak, że są lepsze sposoby na zagospodarowanie większej gotówki. Czasy są niepewne i może się okazać, że nie będzie komu mieszkać w tych mieszkaniach (nie, nie przez pseudo pandemię, to dopiero początek ). Na "leniwca", chyba wolałabym złoto, może nie tyle co zarobić na tym, co nie stracić. Quote
agron Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Jeszcze lepiej to kupic takie mieszkanko do remontu w centrum. Odrementować. Nawet w taki prosty sposób by wyglądało: wykladzina podłogowa: https://www.forbo.com/flooring/pl-pl/, malowanie czy co będzie potrzebne i sprzedać dalej. Albo mieszkać Quote
paragon Posted November 22, 2020 Report Posted November 22, 2020 Mieszkanie zawsze jest dobrą lokatą kapitału a tu sie wcale na spadki nie zanosi, też na to liczyłem ale w końcu kupiłem mieszkanie na osiedlu centro ursus i jestem z tego zadowolony Quote
Vademecum Posted November 22, 2020 Report Posted November 22, 2020 Spadku cen mieszkań nie spodziewał bym się, ale nagłego wyludnienia miast tak. A wtedy wiadomo, mieszkania będą bezwartościowe. Jaga 1 Quote
Recommended Posts