Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy Waszym zdaniem warto jest kupować mieszkanie w Lublinie obecnie jako lokate kapitału czy jednak poczekać na spadki cen nieruchomośći?  I gdzie polecicie kupienie mieszkania? 

Posted

Ceny mieszkań są podyktowane ceną materiałów ALE i robocizny. Koszty pracy raczej nie zmaleją (są jedne z najnizszych w Europie) dlatego nie ma co się spodziewać zbyt szybkiego „pęknięcia bański” i obniżki cen nieruchomości.

Poza tym z uwagi na niskie stopy procentowe nie opłaca się inwestować w konta oszczędnościowe oraz lokaty. Opłacalne jest raczej zainwestowanie w nieruchomości.

Ze swojej strony polecam realizacje tego dewelopera:

http://www.luk.net.pl/

Obecnie ma kilka ciekawych inwestycji w Lublinie. Jak to na Północnej. 

Posted
Zgadzam się z Vademecum. Jeśli wynajem to najlepiej kupić takie mieszkanie, w którym da się wyodrębnić jak najwięcej klitek-pokoi i na pokoje studentom/robotnikom. Myślę jednak, że są lepsze sposoby na zagospodarowanie większej gotówki. Czasy są niepewne i może się okazać, że nie będzie komu mieszkać w tych mieszkaniach (nie, nie przez pseudo pandemię, to dopiero początek ;)). Na "leniwca", chyba wolałabym złoto, może nie tyle co zarobić na tym, co nie stracić.
  • 2 weeks later...
Posted

Mieszkanie zawsze jest dobrą lokatą kapitału a tu sie wcale na spadki nie zanosi, też na to liczyłem ale w końcu kupiłem mieszkanie na osiedlu centro ursus i jestem z tego zadowolony