Kamilc-360 Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 CześćDużo się słyszy o rozrusznikach szybkoobrotowych do C-330 C-360 itp zalety no to wiadomo, mniejszy pobór prądu, szybszy rozruch a wady? Mówią że to rozruszniki szybko uszkadzają wieniec koła zamachowego czy to prawda?Oryginalny R11a słabo się sprawdza u mnie w zimie, fakt zapala ale ciężko i wolno kręci to wada tego rozrusznika, aku mam nowe 2x 6V są dobre prosto z farbryki nie jakieś że sklepu. Proszę o poradę odnośnie tych rozruszników czy jest sens montować, dziękuję Quote
Dobromil Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 Jak zimą często odpalasz to tylko szybkoobrotowy ale Magneton bo te tańsze to mało trwałe Quote
henryk Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 CześćDużo się słyszy o rozrusznikach szybkoobrotowych do C-330 C-360 itp zalety no to wiadomo, mniejszy pobór prądu, szybszy rozruch a wady? Mówią że to rozruszniki szybko uszkadzają wieniec koła zamachowego czy to prawda?Oryginalny R11a słabo się sprawdza u mnie w zimie, fakt zapala ale ciężko i wolno kręci to wada tego rozrusznika, aku mam nowe 2x 6V są dobre prosto z farbryki nie jakieś że sklepu. Proszę o poradę odnośnie tych rozruszników czy jest sens montować, dziękujęNie znam się na tych rozrusznikach,mój brat miał przy 30-ce to bardzo szybko się popsuł,ja mam przy 60 oryginalny to nie wiem o rozruszniku,fakt że mam tylko 3 ha,a jeśli idzie o mrozy to uwierz że ściągam krótki łącznik gumowy z filtra i wtykam tam opalarkę włączam do gniazdka i staruje rozrusznikiem,uwierz 1 obrót i traktor pyka,potem szybko wyciągam wtyczkę z gniazdka,zakładam łącznik gumowy na filtr i koniec,naprawdę super robota,robię tak od 10 lat-pozdrawiam. Quote
ali Posted November 8, 2020 Report Posted November 8, 2020 świece żarowe dają radę , możńa świecę płomieniową założyć ,bądż opalarką jak henryk napisał ale tu założył bym np zawór kulowy by nie bawić się w ściąganie węża. Z nowym rozrusznikiem to chyba najmniej roboty henryk 1 Quote
kubusjettaII Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 mam w Zetorze 7211 i w Ursusie c-360. Powiem szczerze że się sprawdzają...szybko i bezboleśnie się odpala... Quote
Recommended Posts