Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Mam u siebie w 60 pompę hydr firmy Waryński 39l/min i tak podnośnik śmiga szybko ale tur niestety nie, mam go podłączonego pod gniazda więc dławi się.

Macie jakieś porady jak go podłączyć żeby było lepiej i może z jedno gniazdo było wolne? Słyszałem że powrót można dać do wlewu oleju skrzyni choć niektorzy to odradzają i mówią że lepiej powrót dać w ten korek spustowy z tyłu na plecaku, też możecie poradzić przy okazji ;-)

A co z zasielaniem?? Jakieś porady?

Posted

Ja bym zaczął od obejrzenia tego filmiku żeby nie wyważać otwartych drzwi -

C 360 nie znam na tyle aby w ciemno doradzić. Jeżeli rozdzielacz nie "przerobi" oleju to taka pompa nie pomoże. Na filmiku jest inny traktor, ale zapas wydajności na rozdzielaczu pewnie podobny. Jeżeli w C 360 wymienisz pompę na wydajniejszą to może być podobny efekt, ale nie upieram się bo nie wiem. Warto zmierzyć ciśnienie tak jak na filmiku przed decyzją o wymianie pompy. Pozdrawiam!

Posted

po co zakładałeś pompę o takim wydatku jak ten biedny układ i tak tego nie przepuści ?

oczywiście że jest patent na poprawę działania rozdzielacza, ale taki fachura po szkole mechanicznej i o takiej wiedzy o tych ciągnikach chyba powinien to wiedzieć a nie z każdym drobiazgiem dopytywać się na forach

Posted

@izydor6280 spójrz sobie wyżej co napisał @DużyGrzegorz ;-) idealnie pokazuje to różnice wieku między Wami i poziom arogancji z Twojej strony.

Ursus C-360 posiada mnóstwo patentów ktore czasami fajnie jest podpatrzeć i zastosować u Siebie, ja nie pytam jak to zrobić, tylko pytam o podpowiedź na ciekawy patent, a nóż może ktoś coś podpowie ciekawego czego nie wiem :)

Radzę się trochę ogarnąć bo widać masz o coś ból dolnej czesci pleców

Posted

Są "wzmacniane pompy hydrauliczne" ale cudów się nie zrobi. To jest tylko c360 ładowarki z tego nie zrobisz. Jeśli chcesz niezawodne rozwiązanie które posłuży ci na lata to zmień ciągnik. Takie tuningi na końcu zawsze wychodzą drogo.