Kamilc-360 Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 CześćMam u siebie w 60 pompę hydr firmy Waryński 39l/min i tak podnośnik śmiga szybko ale tur niestety nie, mam go podłączonego pod gniazda więc dławi się.Macie jakieś porady jak go podłączyć żeby było lepiej i może z jedno gniazdo było wolne? Słyszałem że powrót można dać do wlewu oleju skrzyni choć niektorzy to odradzają i mówią że lepiej powrót dać w ten korek spustowy z tyłu na plecaku, też możecie poradzić przy okazji ;-)A co z zasielaniem?? Jakieś porady? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 23, 2020 Report Posted November 23, 2020 Ja bym zaczął od obejrzenia tego filmiku żeby nie wyważać otwartych drzwi - C 360 nie znam na tyle aby w ciemno doradzić. Jeżeli rozdzielacz nie "przerobi" oleju to taka pompa nie pomoże. Na filmiku jest inny traktor, ale zapas wydajności na rozdzielaczu pewnie podobny. Jeżeli w C 360 wymienisz pompę na wydajniejszą to może być podobny efekt, ale nie upieram się bo nie wiem. Warto zmierzyć ciśnienie tak jak na filmiku przed decyzją o wymianie pompy. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted November 24, 2020 Report Posted November 24, 2020 fakt, w mtz zmieniĺem z 32 na 50 , zamiast pomuc zaszkodziĺem - uklad szarpał ,rwaĺy sie sworznie, lasze. Rozdzielacz nie przepuszczaĺ takiej ilości oleju. Quote
izydor6280 Posted November 24, 2020 Report Posted November 24, 2020 po co zakładałeś pompę o takim wydatku jak ten biedny układ i tak tego nie przepuści ?oczywiście że jest patent na poprawę działania rozdzielacza, ale taki fachura po szkole mechanicznej i o takiej wiedzy o tych ciągnikach chyba powinien to wiedzieć a nie z każdym drobiazgiem dopytywać się na forach Quote
DuzyGrzegorz Posted November 24, 2020 Report Posted November 24, 2020 Ja nie wiem czy przepuści, ale warto to sprawdzić.Ojciec mi powtarzał "Staraj się być mądrzejszym od innych, ale nie mów im tego". Zawsze pytam nawet o rzeczy które wiem, a i tak czasem okazywało się, że tylko wydawało mi się że wiem. Pozdrawiam! henryk 1 Quote
ali Posted November 24, 2020 Report Posted November 24, 2020 Oo Izydorze ktoś ci zalazł za skórę. Quote
Robert ;-) Posted November 24, 2020 Report Posted November 24, 2020 Żeby było szybko to multiplikator rozdzielacz z 80l przepływu i będzie śmigać, co z tego że założy pompę 40l jak oryginalny rozdzielacz tego nie przełknie... Quote
izydor6280 Posted November 25, 2020 Report Posted November 25, 2020 Oo Izydorze ktoś ci zalazł za skórę.nie trawię takiego cwaniactwa, na YT wielki mądrala a w życiu jak widać tak pięknie nie jest Quote
Kamilc-360 Posted November 26, 2020 Author Report Posted November 26, 2020 @izydor6280 spójrz sobie wyżej co napisał @DużyGrzegorz ;-) idealnie pokazuje to różnice wieku między Wami i poziom arogancji z Twojej strony.Ursus C-360 posiada mnóstwo patentów ktore czasami fajnie jest podpatrzeć i zastosować u Siebie, ja nie pytam jak to zrobić, tylko pytam o podpowiedź na ciekawy patent, a nóż może ktoś coś podpowie ciekawego czego nie wiem Radzę się trochę ogarnąć bo widać masz o coś ból dolnej czesci pleców Quote
Vademecum Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 możesz zastosować pompe jaką chcesz na WOM Quote
ali Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 Jakież to patenty może sam bym skorzystał. Quote
izydor6280 Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 również chętnie bym się dowiedział, bo zapewne mało wiesz co można zrobić z tym ciągnikiem Quote
pka93 Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Są "wzmacniane pompy hydrauliczne" ale cudów się nie zrobi. To jest tylko c360 ładowarki z tego nie zrobisz. Jeśli chcesz niezawodne rozwiązanie które posłuży ci na lata to zmień ciągnik. Takie tuningi na końcu zawsze wychodzą drogo. Quote
Recommended Posts