kubusjettaII Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Witam. Potrzebuję opini posiadaczy ciągnika Arbos 2035. Noszę się z zamiarem kupna takiego i chciałem się dowiedzieć jak się sprawuje? Jakieś uwagi? Ktoś się wypowie kto jest posiadaczem? Quote
Camo Posted December 3, 2020 Report Posted December 3, 2020 Do czego ci taki ciągnik? Lepiej chyba tego większego kupić bo to może mało mocy mieć. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 5, 2020 Report Posted December 5, 2020 Ciągnika nie widziałem, ale brak danych technicznych koniecznych do zweryfikowania jego zalet jakoś mnie odstrasza. Jako sadownik trochę mała moc do kosiarki czy opryskiwacza. Silnik nie jest wysilony, a to dobry prognostyk. Pozdrawiam! Quote
kubusjettaII Posted December 6, 2020 Author Report Posted December 6, 2020 Traktor pójdzie do międzyrzędzi w większości prac. Jakaś glebogryzarka o szerokości traktora, kosiarka bijakowa... będzie też wykorzystywany jako pomocnik do zetora 7211 na areale 11ha. Zetor docelowo ma uzyskać status 7245 (takie są plany). Grzegorz moc nie wydaje mi się mała bo 35KM to jest między ursusem c330 a c360. Arbos ma dwa napędy...prędkości wałka... Quote
Vademecum Posted December 6, 2020 Report Posted December 6, 2020 ta moc może być teoretyczna, zresztą są różne metody pomiaru, podawania mocy w danych Quote
DuzyGrzegorz Posted December 6, 2020 Report Posted December 6, 2020 Znajoma ma Lamborghini (nie pamiętam modelu, ale 45 KM) i silnik szybko padł w kosiarce i opryskiwaczu. Na korzyść Twojego wyboru przemawia pojemność. Tamten miał wyciśnięte te 45 KM z 1,5 litra. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts