naprawfinanse.pl Posted December 8, 2020 Report Posted December 8, 2020 Prowadzisz gospodarstwo rolne i utraciłeś zdolność do wykonywania swoich zobowiązań pieniężnych? Wiemy jak można Ci pomóc! Wspólnie postaramy się o restrukturyzację Twojej działalności i otrzymanie pomocy z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Jeśli okaże się, że nie posiadasz zdolności do ubiegania się o wsparcie finansowe z ARiMR, wskażemy Ci inne drogi do pozbycia się zadłużenia i wyjścia ze spirali długów. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zadzwoń na numer telefonu +48 579-079-842 lub skontaktuj się z nami przez e-mail kontakt@naprawfinanse.pl Pomogliśmy wielu osobom, chętnie pomożemy rozwiązać również Twój problem! Quote
DuzyGrzegorz Posted December 8, 2020 Report Posted December 8, 2020 Jakie są koszty, ale wszystkie, łącznie z wpisami sądowymi? Jak te koszty są ustalane? Pozdrawiam! Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 A prowizja za ta pomoc jaka? Quote
DuzyGrzegorz Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Tu nie chodzi o prowizję, bo za każdy dokument jest kasa, ale chodzi o koszt. Przeważnie wszyscy pytają o prowizję i uważają, że jest to koszt. Pozdrawiam! Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 A nie jest prowizja kosztem? W końcu i tak ja to płacę. Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 jest kosztem, ale nie całkowitym , a zapłacić trzeba wszystkie koszty, gdzie prowizja jest tylko ich częścią. Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 No, ale koszt, bo ja płacę. Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 kolego, płacisz, i wszystko w porządku, ale na końcu usługi dostajesz rachunek do zapłaty w którym zawiera się prowizja + x + y + z Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 No właśnie. Czyli prowizję tez płacę. Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 no właśnie , a kolega pisał nie o prowizje tylko wszystkie koszty obsługi.Prowizja ma sie nijak do kosztu końcowego, jest tylko jednym ze składników. Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 No właśnie ale prowizja wchodzi przecież w te koszty. Nie płacisz ich osobno. Składa się na całość np. kredytu. No chyba, że bank sobie odpuści w co wątpie. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Firma proponuje restrukturyzację i mówimy o koszcie restrukturyzacji. Porównywanie kosztu restrukturyzacji z kosztem prowizji ma się tak jak porównywanie wartości traktora do wartości lewego przedniego koła. Przecież koło od traktora nie jest traktorem!!! Oferowana jest restrukturyzacja, a nie poszczególne czynności prawne.Reasumując prowizja NIE JEST KOSZTEM RESTRUKTURYZACJI tak jak prowizja sprzedawcy nie jest kosztem zakupu traktora!!! Jest jednym z wydatków składających się na koszt restrukturyzacji!!!Pozdrawiam! P.s.Przepraszam za ostrą formę i jeszcze raz pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Kolego SM , przeczytaj pierwszy post, Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Koło traktora jest częścią traktora bez , którego traktor nie pojedzie. Na chłopski rozum. W sumie wszystko płacę razem., Czytałem vademeucum. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Koło traktora nie jest częścią traktora. Stanie się częścią składową traktora jeżeli zostanie do niego zamontowane!!! Mam w tej chwili odkręcone koło od traktora. I tak tym traktorem nie pojadę bo to koło nie jest częścią traktora. Jest po odkręceniu lewym tylnym kołem traktora, ale nie jest częścią traktora!!! Pozdrawiam! Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 A widziałeś traktor bez koła pracujący? Tak jak wszystko jest cześcią, bez silnika tez nie pojedziesz, ale bez tłumika już możesz. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Bez urazy, ale "traktor" i "traktor pracujący" to zupełnie inne tematy. Wydaje mi się, choć może się mylę, bo nie jestem nieomylny, zmieniasz temat aby tezę dopasować do faktów. Oczywiście to jest już lepiej niż "jeżeli teza nie pasuje do faktów to tym gorzej dla faktów".Ja nie mogę pojechać ani bez tłumika ani bez tych dwóch śrub, pomimo że pozostałe 11 jest. A "logika" Kolegi bardzo mi się podoba!Pozdrawiam bardzo gorąco!!!P.s.Przepraszam, ale w moim zawodzie bez logiki ani rusz. Jeszcze raz pozdrawiam! Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Ale traktor to ma maszyna. I bez kół ani nie używasz ani nie pracuje czy jej nie kupujesz. Stanowi integralna całość jako część. Nie zmieniam tematu odpowiadam na twoje zmienne argument. Dostosowałem jej do nich. Logiki w tym co piszesz nie ma, ale również gorąco pozdrawiam O śrubach nie pisałem, znowu jakis argument bez fakty wymyślony na poczekaniu,że zacytuje klasyka ,,...jeżeli teza nie pasuje do faktów to tym gorzej dla faktów".... i pozdrawiam Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 traktor bez koła i tĺumika ma mniejszą wartość, a jak to sie ma do prowizji i kosztów ? Niech tłumaczy logika. Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 No właśnie, sami pisaliście, że prowizja wlicza się w całość kosztów jako składnik . A nie osobna część. I gdzie tu logika Bez prowizji wliczonej cytat,,.. ale na końcu usługi dostajesz rachunek do zapłaty w którym zawiera się prowizja + x + y + z..." Pozdrawiam logicznie. jest, ale jednak jej nie ma Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 tylko jak zamawiam usługe to chce znać całkowity koszt, a nie jednego ze skladników. To jest sensem tego wątku. Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Oczywiście, ale to jak ten przykład traktora, on bez kół tez nie jest całkowity. Koła musisz dokupic czyli nie stanowi jego cena bez kół całkowitego kosztu. Tak jak prowizja zawarta w usłudze. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 No właśnie, sami pisaliście, że prowizja wlicza się w całość kosztów jako składnik . A nie osobna część. I gdzie tu logika Bez prowizji wliczonej cytat,,.. ale na końcu usługi dostajesz rachunek do zapłaty w którym zawiera się prowizja + x + y + z..." Pozdrawiam logicznie. jest, ale jednak jej nie ma Kosztu czy kosztów? Pozdrawiam! Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Patrz Kolego posty wyżej o czym piszemy. Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 właśnie , nie interesuje mnie koszt niekompletnego traktora tylko kompletnego Quote
Recommended Posts